Annonce
Leder

Leder: Lad os stå sammen - på afstand

Hvis Danmark skal komme igennem corona-epidemien, er vi nødt til at gøre, hvad vi får besked på. Vi skal holde afstand, samtidig med at vi skal hjælpe hinanden.

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape

Det danske samfund står midt i den største udfordring siden Anden Verdenskrig. Skulle nogen have været i tvivl, kan der ikke være nogen tilbage efter pressemødet i Statsministeriet i går.

Umiddelbart kan det lyde voldsomt at lukke landet ned på en lang række områder, men det er nødvendigt for at sikre vores fællesskab.

Målet er at forhale smittespredningen, så sundhedsvæsenet kan tage sig af alle dem, der bliver så syge, at de har brug for at blive indlagt.

Samtidig er det vigtigt, at Danmarks centrale funktioner fortsat er i drift. Derfor fortjener vores politikere med regeringen i spidsen samt myndighederne ros for at udvise lederskab - og for at stå sammen. Det lykkedes holdet på pressemødet i aftes med statsminister Mette Frederiksen i spidsen at udsende præcis det signal.

Nu er det op til os at efterleve myndighedernes anbefalinger. Det startede ikke alt for godt ud i aftes. Minutter efter, at statsministeren sagde, at der ikke var nogen grund til at hamstre, stormede rigtig mange ned i det lokale supermarked for at gøre netop det.

Hvis Danmark skal komme igennem corona-epidemien, er vi nødt til at gøre, hvad vi får besked på. Vi skal holde afstand, samtidig med at vi skal hjælpe hinanden.

Har du en nabo, et nært familiemedlem eller andre, der har brug for hjælp, så tilbyd den. Køb ind for dem, stil varerne på trappen og få pengene via Mobilepay. Det er bare et enkelt - men yderst relevant eksempel.

Der er ingen tvivl om, at nogle af os vil opleve hverdagen som bøvlet. De færreste kan lide at blive isoleret foran en computer derhjemme, mens de forsøger at passe et arbejde, hvad enten det er som skolelærer eller som ingeniør.

Vi kan også opleve at blive afvist i sundhedsvæsenet, selv om vi har spørgsmål og er så syge, at vi normalt ville kunne få en tid og blive undersøgt. Den prioritering kan blive nødvendig for at redde liv blandt ældre og kronisk syge, der er mest udsatte.

Også på andre områder er der udsigt til gener. Men vi skal huske, at der er en udløbsdato. Alle epidemier brænder ud. Det gælder også for corona-virus.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce