Annonce
Erhverv

Ledelse handlede hurtigt: Sådan håndterer Casa A/S corona-situationen

Mange skriveborde står i dag tomme hen i Casas domicil på Havnen. Virksomheden følger nøje myndighedernes anbefalinger og har derfor sendt flest muligt ansatte hjem med computeren. Arkivfoto: Lars Juul
Digitale redskaber kommer nu for alvor i brug på arbejdspladser, blandt andet hos Casa A/S, hvor kontor-ansatte nu arbejder hjemmefra. Virksomheden bygger i videst muligt omfang videre på byggepladserne.
Annonce

Horsens: Mens offentlige arbejdspladser i videst muligt omfang lukker ned, havde statsminister Mette Frederiksen på onsdagens pressemøde også en opfordring til private arbejdspladser:

- Arbejd hjemmefra, afspadser, hold ferie om muligt, men sæt ikke Danmark i stå. Vi vælger ændringer i den offentlige sektor, for at den private sektor kan fortsætte bedst muligt. Der skal produceres, der skal transporteres, og der skal sælges.

Den udmelding fik ledelsen i mange virksomheder til at stimle sammen - online eller telefonisk - for at udstikke retningslinjer for medarbejdere. Allerede onsdag aften modtog mange private ansatte mail fra arbejdsgiveren.

Det gælder også hos entreprenør-virksomheden Casa A/S, der har godt 200 ansatte fordelt på kontorerne i Horsens og Søborg og på en lang række byggepladser.

- Da hoveddelen af pressemødet var overstået onsdag aften, holdt dele af Casas ledelse Skype-møde, fortæller kommunikationschef Ditte Sorknæs.

Virksomheden har fra dag ét fulgt myndighedernes anbefalinger, og det gør den ikke mindst nu, understreger hun.

- Vi har nu henstillet til, at alle på kontorer i Horsens og Søborg arbejder hjemmefra fra i dag og til og med 27. marts. Vi er heldige, at der findes så mange online-redskaber, og medarbejderne vil selvfølgelig være online, så vi kan have så normale arbejdsdage som muligt under disse temmelig unormale forhold. Eksterne møder vil så vidt muligt også holdes via online-redskaber som Skype og Teams, fortæller kommunikationschefen.

Annonce

Var ikke uforberedt

Hvad angår byggepladserne, er ledelsen torsdag morgen i færd med at gennemgå bemandingen og tilpasse den med hensyn til både tidsplaner og minimering af fysisk kontakt, oplyser Ditte Sorknæs.

Alle ansatte er informeret om, at de kan kontakte ledelsen, hvis de ønsker at gøre brug af ferie, og ønskerne vil så vidt muligt efterkommes, især for ansatte, der har udfordringer i forhold til børnepasning eller har tætte pårørende i risiko-gruppen, oplyser hun.

Ditte Sorknæs lægger ikke skjul på, at det er en usædvanlig situation i virksomheden, men hun betragter den som midlertidig og som del af et naturligt samfunds-ansvar, vi alle må tage del i - og som Casa ikke var helt uforberedt på, siger hun.

- Lige fra den dag, man talte om, at corona kunne komme til Danmark, har vi fulgt myndighedernes anbefalinger nøje, og vi har hele tiden forberedt os på, hvad der kunne blive det næste.

- Vi har selvfølgelig ikke kunnet forudse, at lige det her scenarie ville blive virkeligt 11. marts, men vi har talt om alle muligheder, og derfor har vi opfordret de ansatte til at tage computeren med hjem, når de gik, så vi netop var klar til en situation som denne, forklarer hun.

Kommunikationschefen havde også et skriv til medarbejderne i støbeskeen, som onsdag aften blot krævede justeringer, inden det kunne sendes ud til hele virksomheden, siger hun.

Annonce

Smittede har ikke været på arbejde

Casa A/S har ovenikøbet mærket corona-virussens indtog, fordi to ansatte, der har været på ferie, er vendt hjem smittet med Covid-19.

- Men de har ikke været på arbejde, efter de kom hjem. De var opmærksomme på det med samme og har fulgt alle regler, siger Ditte Sorknæs, som tilføjer, at de efter omstændighederne har det godt.

Dertil kommer, at et par af firmaets ansatte er i 14 dages karantæne, fordi de i løbet af denne uge er vendt hjem fra høj-risiko-områder, men heller ikke de har været på arbejde, og de er ikke syge, fortæller hun.

- Og fordi de er kommet i karantæne helt efter bogen, lige da de vendte hjem, har det heldigvis ikke haft konsekvenser for os, tilføjer hun.

I værste fald kan smittespredning og isolationer lægge en virksomhed ned, men det scenarie frygter Casa ikke, som det ser ud nu.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke grund til at frygte, at det rammer os på den måde, siger Ditte Sorknæs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce