Annonce
Horsens

Leasing-firma er rykket til nyt butikskvarter ved Vestvejen: - Det er en fantastisk fordel

Beliggenheden mellem Vegavej og Vestvejen er lige den, Smart-Drive har ledt efter, siger medindehaver Torben Vestergård Pedersen. Foto: Morten Pape
Smart-Drive er flyttet fra midtbyen til Sydbyens ny butiks-kvarter ved Vestvejen. Her har Smart-Drive overtaget Karlsens Bilers 800 kvadratmeter store bilhus.

Horsens: Efter et par sving på vejen i firmaets første leveår er firmaeet SmartDrive.dk nu rullet ind i nye lokaler på Vegavej 1 i Horsens.

Virksomheden, som er stiftet af Jørn Ginnerup og Torben Vestergård Pedersen i 2017, havde til at begynde med til huse i førstnævntes bilhus, Ginnerup Automobiler på Høgh Guldbergs Gade 46. Da Ginnerup Automobiler nogle måneder senere efter en fusion blev til Uggerhøj Horsens, måtte Smart-Drive rykke ud. I første omgang til en midlertidig adresse længere inde ad Høeg Guldbergs Gade, i nummer 7, fortæller Torben Vestergård Pedersen.

- Det lå fast, at det var en midlertidig løsning for os, så siden da har vi ledt efter noget bedre. Dét opstod, da Karlsen Biler fik planer om at bygge noget nyt og derfor ville sælge sin ejendom her på Vegavej 1.

Annonce
Smart-Drive har hidtil kun beskæftiget sig med leasing af biler, men nu er Steen Jensen ansat stil at stå for en afdeling med biler til salg. Foto: Morten Pape

Bedre beliggenhed

Smart-Drive overtog ejendommen 1. februar.

Adressen er Vegavej, men med facade mod den mere trafikerede Vestvejen, og den beliggenhed faldt i god jord hos indehaverne.

- Vi er langt mere synlige her, vi er nemme at køre til, bl.a. fra motorvejen, og det er langt lettere for vores kunder at køre ud herfra, når de skal prøvekøre bilerne. Det er en fantastisk fordel, siger Torben Vestergård Pedersen.

Han glæder sig samtidig over naboskaberne i området, hvor blandt andet Plantorama og Dancamper skaber trafik, og hvor flere større butikker kommer til i den nærmeste fremtid.

Søren Karlsen, som Smart-Drive har overtaget ejendommen fra, har købt nabogrunden, hvor han opfører et nyt domicil til sin forretning, Karlsen Biler. Indtil det står færdigt, er Karlsen Biler midlertidigt rykket ind i lokalerne på Høegh Guldbergs Gade, som Smart-Drive er flyttet ud af.

Nu også biler til salg

I Smart-Drives nye rammer, som udgør cirka 800 kvadratmeter, er der foruden leasing-forretningen også blevet plads til en afdeling med biler til salg.

- Som noget nyt vil vi også sælge biler, og vi har ansat Steen Jensen til at stå for den afdeling. Han har været ansat de seneste otte år ved VW og i 23 år ved AT Biler, så det er en god erfaren herre, vi har fået ind, siger Torben Vestergård Pedersen.

Han understreger, at der er tale om to forskellige afdelinger med hver sine biler.

- Vi køber ind til henholdsvis salg eller leasing. De biler, vi leaser ud, er typisk tre år gamle, fordi det giver den bedste afgiftsfordel. Når det gælder biler til salg, vil vi satse på nyere bilere af høj standard, som ikke har kørt for mange kilometer, siger han.

Mens Steen Jensen vil stå for salg, er det Torben Vestergård Pedersen, der tager imod kunder i leasing-afdelingen. Jørn Ginnerup har fortrinsvis sin dagligdag i Uggerhøj, hvor han er brugtvognsdirektør.

- Men han er med inde over i den daglige drift her i Smart-Drive, siger Torben Vestergård Pedersen.

I weekenden 27.-28. april markerer Smart-Drive flytningen med åbent hus i de nye rammer på Vegavej.

Sidst i april markerer Smart-Drive flytningen med en åbent hus-weekend. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne ikke kun går efter de store, udenlandske artister

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce