Annonce
Horsens

Learnmark om elektrikerfaget: Ikke mange omskoler sig i en sen alder

Uddannelsesleder på Learnmark Tech Horsens på Vejlevej, Helene Perdersen fortæller, at man på stedets grundforløb ser ældre elever, men at de langt fra er i flertal. Arkivfoto
Uddannelsesleder fortæller, at man på Learnmark Tech på Vejlevej har ældre elever på skolebænken, men at antallet naturligt nok ikke er i overtal.

Horsens: Omskoling og ældre elever på skolebænken. Det er ikke et ukendt fænomen på Learnmark Tech Horsens' elektriker-grundforløb, fortæller stedets uddannelsesleder, Helene Pedersen.

Ej heller er der mange, der vælger at omskole sig i en sen alder, lyder det.

- Vi har bestemt nogle ældre elever, men jeg må også sige, at der langt fra er mange i det segment, der hos os vælger at sætte sig på skolebænken, fortæller hun.

Annonce

Vi har bestemt nogle ældre elever, men jeg må også sige, at der langt fra er mange i det segment, der hos os vælger at sætte sig på skolebænken

Helene Pedersen

Have mod på

Et hold på grundforløbet tæller typisk 21 elever, og Helene Pedersen fortæller, at Learnmark Tech typisk har en til to ældre elever holdsat. Hovedvægten ligger ikke overraskende på de unge elever mellem 17 og 20 år.

På det nuværende Learnmark Tech-hold er der indskrevet en 30-årig elev og en person på 42.

- Når vi taler om ældre elever, er det ofte folk i alderen 25-40 år. Det er dog ikke så ofte, vi har elever på 44 år på vores grundforløb, som tilfældet var med Jesper Loft Gislason.

- Men denne Jesper har haft mod på at lade sig omskole. Og netop at have mod på at tilegne sig ny viden og kunnen, at blive elektriker som næsten midaldrende, er der ikke så mange i den aldersgruppe, der har lyst til. Det viser vores tal her på elektriker-grundforløbet i hvert fald, tilføjer Helene Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Evakuerede beboere kommer ikke hjem i nat: Ring, hvis I behøver hotelværelse

Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens

Se de mange billeder: Mange Horsens-borgere evakueret på grund af frygt for digebrud

AC Horsens For abonnenter

Derfor jubler to AC-spillere over aflysningen i Farum, men sportsligt kan det blive dyrt for AC Horsens

112

Efter voldsom vandstigning: Politiet har evakueret boligblokke og haveforening i Horsens

Annonce