Annonce
Horsens

Learnmark om elektrikerfaget: Ikke mange omskoler sig i en sen alder

Uddannelsesleder på Learnmark Tech Horsens på Vejlevej, Helene Perdersen fortæller, at man på stedets grundforløb ser ældre elever, men at de langt fra er i flertal. Arkivfoto
Uddannelsesleder fortæller, at man på Learnmark Tech på Vejlevej har ældre elever på skolebænken, men at antallet naturligt nok ikke er i overtal.
Annonce

Horsens: Omskoling og ældre elever på skolebænken. Det er ikke et ukendt fænomen på Learnmark Tech Horsens' elektriker-grundforløb, fortæller stedets uddannelsesleder, Helene Pedersen.

Ej heller er der mange, der vælger at omskole sig i en sen alder, lyder det.

- Vi har bestemt nogle ældre elever, men jeg må også sige, at der langt fra er mange i det segment, der hos os vælger at sætte sig på skolebænken, fortæller hun.

Vi har bestemt nogle ældre elever, men jeg må også sige, at der langt fra er mange i det segment, der hos os vælger at sætte sig på skolebænken

Helene Pedersen

Annonce

Have mod på

Et hold på grundforløbet tæller typisk 21 elever, og Helene Pedersen fortæller, at Learnmark Tech typisk har en til to ældre elever holdsat. Hovedvægten ligger ikke overraskende på de unge elever mellem 17 og 20 år.

På det nuværende Learnmark Tech-hold er der indskrevet en 30-årig elev og en person på 42.

- Når vi taler om ældre elever, er det ofte folk i alderen 25-40 år. Det er dog ikke så ofte, vi har elever på 44 år på vores grundforløb, som tilfældet var med Jesper Loft Gislason.

- Men denne Jesper har haft mod på at lade sig omskole. Og netop at have mod på at tilegne sig ny viden og kunnen, at blive elektriker som næsten midaldrende, er der ikke så mange i den aldersgruppe, der har lyst til. Det viser vores tal her på elektriker-grundforløbet i hvert fald, tilføjer Helene Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce