Annonce
Horsens

Learnmark dropper plan om at flytte til Campusgrunden: Vi ønsker ikke at løbe risiko

Learnmark Horsens bliver liggende på sine tre adresser, heriblandt Stadionsvej. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Learnmark Horsens bliver liggende på sine nuværende adresser og flytter ikke til Campusgrunden. Det besluttede institutionens bestyrelse tirsdag.
Annonce

Horsens: Siden efteråret 2016 har Learnmark Horsens' bestyrelse arbejdet hen imod en potentiel flytning til Campusgrunden, men tirsdag sluttede det arbejde.

Her besluttede bestyrelsen på et møde at skrinlægge planerne for i stedet at fokusere på at udvikle uddannelsesinstitutionens nuværende lokationer.


Vi har givet campus chancen. Vi har været helt nede i detaljen for at endevende fordele og ulemper for Learnmark Horsens. En samlet bestyrelse ser i øjeblikket ikke, at vi kan imødekomme de ønsker, vi har. Derfor ønsker vi ikke at løbe den risiko, det er at kaste sig ud i et byggeprojekt til omkring 450 millioner kroner.

Hans A. Sørensen, bestyrelsesformand


- Ved at komme på campus ville vi se ind i en økonomi med mange usikkerhedsmomenter. Bestyrelsen havde en ambition om at placere flere uddannelser på campus, men efter grundige analyser og det fremlagte beslutningsforslag har vi konstateret, at det ikke er muligt, siger Hans A. Sørensen, bestyrelsesformand for Learnmark Horsens, i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt for bestyrelsen, at vi fremadrettet skal arbejde med udvikling af Learnmark Horsens på et solidt grundlag. Derfor går vi i løbet af efteråret videre med, hvordan Learnmark Horsens skal udvikle sig, siger han.

Annonce

Learnmark er i god gænge

Dermed kommer Learnmark Horsens ikke til at gøre brug af den vestligt beliggende del af Campusgrunden, som skolen har haft forhåndsreserveret i flere år.

En beslutning, som Hans A. Sørensen ikke er begejstret for.

- For en del i bestyrelsen ville der være gode muligheder i at blive en del af et stort campus, men det er også vores pligt at se på alle fordele og ulemper. Og på den baggrund er beslutningen baseret på, at Learnmark Horsens er i god gænge og har gode muligheder for at udvikle sig. Der er valgt en løsning, som tilgodeser, at vi kan koble en sikker økonomi med gode uddannelsesmuligheder for lokalområdets unge, siger han.

Learnmark Horsens har i dag lokationer på Stadionsvej, Vejlevej og Strandpromenaden.

Annonce

Et byggeprojekt til 450 millioner

Var valget faldet på Campusgrunden ville netop den kobling være mere tvivlsom, vurderer bestyrelsen.

- Vi har givet campus chancen. Vi har været helt nede i detaljen for at endevende fordele og ulemper for Learnmark Horsens. En samlet bestyrelse ser i øjeblikket ikke, at vi kan imødekomme de ønsker, vi har. Derfor ønsker vi ikke at løbe den risiko, det er at kaste sig ud i et byggeprojekt til omkring 450 millioner kroner, siger han.

Campusgrunden huser allerede Social- og Sundhedsskolen, mens VIA University Colleges nye campus efter planen står klar i sommeren 2021. Også Horsens HF & VUC har meldt sig på banen med planer om at flytte til grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce