Annonce
Horsens

Learnmark-brolæggere vandt fornem pris til DM i Skills

Mathias Sørensen (t.v.) og Rasmus Hvolby Andersen (t.h.), brolægger-elever ved Learnmark Horsens, vandt Arbejdsmiljøprisen til DM i Skills lørdag eftermiddag. Pressefoto

To brolægger-elever fra Learnmark Horsens vandt Arbejdsmiljøprisen til DM i Skills. Det gjorde de bl.a., fordi de løbende havde fin orden og ryddelighed og fordi de anvendte værktøjet forsvarligt.

Annonce

Horsens: Selvom Mathias Sørensen og Rasmus Hvolby Andersen, brolægger-elever fra Learnmark Horsens, ikke vandt i DM i Skills, endte de dog stadig med at få en pris med hjem.

De to elever vandt nemlig Arbejdsmiljøprisen, som blev tildelt i forbindelse med DM i Skills.

Det var beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der overrakte dem prisen og en check på 3000 kr. hver.

Dommerne begrundede valget af de to elever med, at de "løbende haft en fin orden og ryddelighed på pladsen. De har brugt brolæggerstol, så de undgår flere akavede arbejdsstillinger. De har anvendt værktøj og maskine forsvarligt og efter hensigten. De havde i forbindelse med hele opgavens løsning afvendt personlige værnemidler."

Annonce

Fokus på godt arbejdsmiljø

Det er en pris, som BFA Bygge & Anlæg har oprettet, fordi det mener, at det er vigtigt med fokus på et godt arbejdsmiljø.

- Det er vigtigt at være opmærksom på et godt arbejdsmiljø. Et godt håndværk gør det ikke alene, men det skal hænge sammen med et godt arbejdsmiljø. Ved at være til stede og uddele en pris får vi mulighed for at sige til de unge, at de skal passe på sig selv og tage højde for arbejdsmiljøet, fortæller Sven Rose, arbejdsmiljøkonsulent ved BFA Bygge & Anlæg.

Annonce

Bedømt ud fra flere kategorier

Alle deltagere i DM i Skills inden for bygge og anlæg blev bedømt af en række dommere, som har baggrund i de enkelte fag. Og her er der flere kategorier, som bl.a. håndtering af tunge byrder, arbejdsstilling og orden og ryddelighed, dommerne dømmer ud fra.

Efter de har sat fokus på det til DM i Skills, tror Sven Rose også, at det har haft en påvirkning.

- Uden at vi skal tage æren for det, kan vi dog se, at vores lille indsats her har betydet, at arbejdsmiljøet i denne sammenhæng har fået en større vægtning, lyder det fra ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce