Annonce
Horsens

Lea holder sig normalt fra debatter på Facebook - men ét emne fik hende til tasterne

Illustration: Julius
Avisen hylder dette efterår den gode tone på de sociale medier. Denne gang siger vi tak for den gode tone til Lea Hedegaard Sinding for hendes indspark i debatten om trafiksikkerhed for cyklister i hendes lokalområde.

Horsens: Lea Hedegaard Sinding holder sig normalt langt væk fra at debattere på Facebook. Den grove tone, der ofte huserer på det sociale medie, afskrækker hende.

Men en artikel, der blev delt på avisens Facebook-side, fik hende alligevel til at gøre en undtagelse og give sin mening til kende i kommentarsporet. Og det gjorde hun så godt og konstruktivt, at avisen nu belønner hende for den gode tone med en æske chokolade og et klap på skulderen.

- Lige præcis det emne kunne jeg bare ikke lade ligge, fordi det handler om mine børns skolevej, og derfor skrev jeg en kommentar, fortæller Lea Hedegaard Sinding, der bor i Vrønding.

Annonce

Artiklen, som hun reagerede på, blev bragt i Horsens Folkeblad 2. september og handlede om første etape af et nyt omfartsvejsprojekt i erhvervsområdet Vega.

Tak for tonen - Horsens Folkeblad hylder den gode debat

Dette efterår fejrer Horsens Folkeblad den gode debat-tone på Facebook. På et medie, hvor tonen til tider kan være grov, hylder vi dem, der bidrager positivt til debatten med gode argumenter, konstruktive løsninger og ikke mindst en god tone overfor andre.

Vi er dykket ned i de mange kommentarspor på avisens Facebook-side, hvor der hver dag bliver debatteret store og små emner, og fundet en vinder, der har bidraget positivt og konstruktivt til debatten.

Vinderen er udvalgt af chefredaktør Lene Vestergaard, journalist Julie Povlsen samt lektor i journalistik på Syddansk Universitet Didde Elnif.

Vinderen belønnes med en æske chokolade og et klap på skulderen for det gode bidrag.

Vejen kan i første omgang kun benyttes af cyklister, indtil der kommer belysning op - så bliver der åbnet for den tunge trafik.

- Fantastisk med en vej kun til cyklister. Så kan vores børn igen cykle til og fra skole og sport. Det er dog en stakket frist, for lige om lidt skal de dele den omfartsvej med lastbiler og anlægsmaskiner til det nye DSV-byggeri, så må Taxa-mor igen bruge sine eftermiddage på at køre i fast rutefart mellem Vrøndingvej og Lundskolen/hallen, skrev Lea Hedegaard Sinding i kommentarsporet, da avisen delte artiklen på facebook.

- Kunne det ikke have været fantastisk, hvis man forestillede sig, der var tænkt på skolebørn og andre cyklister, inden man begyndte på byggeriet, så de kunne komme sikkert til og fra Lund? Man kunne jo, i min optik, rimelig simpelt have besluttet at færdiggøre den cykelsti fra Lund, som lige nu ender midt på en græsmark i erhvervsområde Vega, så havde man løst den udfordring. Der mangler bare omkring en kilometer, skrev hun.

Stadig skeptisk overfor online-debatter

I sin kommentar fik Lea Hedegaard Sinding kastet lys over et problem i hendes lokalområde, og samtidig kom hun med et konkret bud på, hvordan det kan løses.

Det førte til en artikel i Horsens Folkeblad den 22. september, hvor Lea sammen med andre lokale ildsjæle uddybede problematikken.

Og nu fører det nu altså også til et skulderklap og en æske chokolade som tak for det gode indspark i debatten.

Men selvom der er kommet meget godt ud af hendes kommentar, er Lea Hedegaard Sinding stadig skeptisk over at kaste sig ind i Facebook-debatter i fremtiden.

- Hvis jeg skal gøre det igen, skal det handle om et emne, jeg virkelig brænder for. Det skal give mening for mig. Det virker som om, at nogle mennesker er klar til at have en mening om hvad som helst på Facebook, men det er ikke mig, siger hun.


Det virker som om, at nogle mennesker er klar til at have en mening om hvad som helst på Facebook, men det er ikke mig.

Lea Hedegaard Sinding
Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce