Annonce
Odder

Lav parkerings-ø udenfor Hou

Annonce

Læserbrev: Jeg er en af de borgere, som har leveret et borgerdrevet forslag til Odder Kommune. Mit forslag handler om aflastning af de kendte parkeringsproblemer i Hou.

Problemerne bliver desværre ikke mindre, når den nye Færgeby skal anlægges på det store areal af havnen, som i dag anvendes til parkering og bådopbevaring. Hvis succesen med gratis færgebilletter til Samsø og Tunø gentages til næste år, vil vi se et endnu større parkeringskaos i Hou.

Da borgerdrevne forslag skal have mindst 358 stemmer for at blive behandlet af Odder Byråd og da jeg har forstået, at Odder Kommune allerede er i gang med at arbejde på løsninger, vil jeg med dette læserbrev gerne gøre byrådet opmærksom på mit forslag. Det går i alt sin enkelhed ud på at etablere en ”cykel-bil” parkeringsplads på en mark udenfor Hou by. Utrolig mange gæster i Hou har cykler bag på bilen, fordi de skal på cykeltur til Tunø eller Samsø. Bilerne parkeres overalt i Hou by, ofte helt ulovligt, og i hvert tilfælde til stor gene for borgere i Hou.


I Dagebüll, lige syd for den danske grænse, har man etableret en stor ”Ø-Parkeringsplads” udenfor havneområdet.

Margit Daugaard


Jeg mener mit forslag har følgende fordele:

· Lave etableringsomkostninger.

· Stor effekt m.h.t. aflastning af parkeringsproblemer i Hou by.

· Også gæster til havnen, som ikke har cykler med, kunne parkere uden for byen. Der skal blot laves en buslomme i hver side af vejen uden for pladsen til Midtrafik busserne, som alligevel kører i.f.m. færgeankomst og afgang.

· Vi kan undgå, at de få grønne arealer i byen bliver inddraget til parkeringspladser. Her tænker jeg på områderne omkring lystbådehavnen og Strandgade samt området på Søndergade. Det vil være stor synd og skam, hvis de fine arealer ved lystbådehavnen og Strandgade, som bruges flittigt til badning og udflugter, skulle forsvinde til fordel for parkeringspladser. Udsigten fra lystbådehavnen og ned langs Strandgade er det fineste vartegn Hou kan have. Det må bare have lov til at forblive, som det er i dag!

I Dagebüll, lige syd for den danske grænse, hvorfra der også sejles til to forskellige øer, har man løst parkeringsproblemerne ved at etablere en stor ”Ø-Parkeringsplads” udenfor havneområdet. Det koster cirke syv Euro i døgnet dagen at parkere der.

Indtægterne fra parkering bruges på en gratis shuttlebus. Byrådet kunne måske overveje en lille studietur til Dagebüll for inspiration?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce