Annonce
Horsens

Lastbilchauffører samler ind efter dødsulykke i Brædstrup

Danske lastbilchauffører har over weekenden samlet mere end 10.000 kroner ind, som går til blandt andet buketter og kranse til henholdsvis lastbilchaufføren og kvinden fra Brædstrup-området, der mistede mand og to børn. Foto: Jens Amtoft
Tragedien på Silkeborgvej i torsdags er enhver lastbilchaufførs mareridt, siger initiativtager til indsamling.

Brædstrup: My Fuglsig Simonsen og Pernille Juhl handlede hurtigt, da omfanget af en trafikulykke på Silkeborgvej nord for Brædstrup torsdag hen under aften stod klart.

Fredag søsatte de en indsamling på Facebook i en lukket gruppe for kvindelige lastbilchauffører, som siden blev bredt videre ud i en større gruppe for lastbilchauffører.

Hen over weekenden har de rejst mere end 10.000 kroner, som går dels til den stærkt chokerede kvindelige lastbilchauffør, dels til enken efter den 34-årige mand, der sammen med sine to børn på syv og et år døde på stedet efter det voldsomme sammenstød.

Personbilen med far og børn kørte frontalt ind i lastbilen, der blev væltet i grøften.

- Sådan en ulykke er enhver lastbilchaufførs største mareridt. Uanset, hvor meget vi gør, kan vi ikke gardere os imod sådan en situation. Vores sympati går til lastbilchaufføren og enken, siger My Fuglsig Simonsen.

Annonce

Sådan en ulykke er enhver lastbilchaufførs største mareridt. Uanset hvor meget, vi gør, kan vi ikke gardere os imod sådan en situation. Vores sympati går ud til lastbilchaufføren og enken.

My Fuglsig Simonsen

Et særligt stærkt bånd

Det er ikke lokal tilknytning, men snarere et meget stærkt bånd mellem særligt de ganske få kvindelige lastbilchauffør herhjemme, der skubbede til lyninitiativet.

My Fuglsig Simonsen er fra Skibby på Sjælland og stoppede med at køre lastbil for fem-seks år siden. Hun har dog tæt kontakt til branchen, da hun på Roskilde Universitet netop har afleveret en afhandling om arbejdsforhold for lastbilchauffører.

Pernille Juhl kører for Silkeborg Fragt og kender den pågældende chauffør. En anden i kredsen har haft kontakt til enken i familien, der er fra lokalområdet, men stammer fra Ukraine.

- Det startede med en indsamling til chaufføren, men vi blev hurtigt opmærksomme på også at betænke enken. Der er altså et ret godt sammenhold blandt chauffører. Vi er ikke bare de store, stygge ulve, vi ofte fremstilles som - der banker et blødt hjerte i os. Mange har sendt 100 eller 200 kroner. Det er flot, når man tænker på, at det handler om folk, de slet ikke kender, siger My Fuglsig Simonsen.

En del af pengene bruges på blomster og chokolade til chaufføren samt en buket til enken og en krans med hilsen fra danske chauffører ved begravelse/bisættelse af de dræbte. My Fuglsig Simonsen vil endnu ikke afsløre, hvad resten af det indsamlede beløb bruges på.

Lastbilchauffører har tidligere samlet ind til efterladte, når kolleger har mistet livet i ulykker, fortæller hun.

Ulykken på Silkeborgvej skete torsdag kort efter klokken 15.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce