Annonce
112

Lastbil ramte knallertkører i kryds og kørte videre

Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi vil gerne i kontakt med den lastbilchauffør, der tirsdag formiddag påkørte en kvindelig knallertkører på Schüttesvej i Horsens.

Horsens: En 17-årig kvindelig knallertkører fra Horsens slap med forskrækkelsen og et eksploderet bagdæk, da hun tirsdag formiddag blev ramt af en lastbil i krydset mellem Schüttesvej og Hattingvej i Horsens.

- Kvinden har forklaret, at hun kom kørende ad Schüttesvej og ville svinge til højre ad Hattingvej, da hun følte sig presset af en lastbil. Hun kørte på cykelstien, som hun skal, og hun var bekymret for, at lastbilens anhænger skulle ramme hende. Derfor søgte hun op på fortovet for at komme væk, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Det lykkedes ikke knallertkøreren at redde sig helt væk fra lastbilen, som ramte hendes bagdæk, der eksploderede. Kvinden selv kom dog ikke noget til, oplyser Stig Simonsen.

- Lastbilen kørte videre efter uheldet uden at give sig til kende, og kvinden kan ikke oplyse noget om lastbilen. Vi vil dog meget gerne tale med chaufføren. Det kan være, han slet ikke ved, han var ved at ramme knallertkøreren, siger Stig Simonsen, der derfor opfordrer lastbilchauffører, der kan have ramt kvinden, til at kontakte politiet. Det samme gælder eventuelle vidner til påkørslen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce