Annonce
forside

Lastbil fyldt med mandariner væltet på E45 - nu er den skubbet ind til siden

Lastbilen lå først hen over både første og anden vognbane og nødspor, men blev i løbet af morgenen skubbet ind, så den kun lå i nødsporet. Ved redaktionens slutning var vejen stadig spærret for trafik. Foto: Michael Svenningsen

Hedensted: En lastbil læsset med 23 ton mandariner er i nat omkring kl. 4.30 væltet på motorvejen tæt på afkørslen ved Hedensted.

Uheldet er sket i det sydgående spor, oplyser vagtchef Jesper Duus fra Sydøstjyllands Politi. Lastbilen kom kørende mod nord, da chaufføren af hidtil ukendte årsager mistede herredømmet, så lastbilen røg ind i autoværnet og endte i modkørende retning. Lastbilchaufføren er ikke kommet alvorligt til skade, men lastbilen spærrer for trafikken.

- Den ligger uheldigt, for den ligger nærmest på tværs og spærrer både første og anden vognbane og nødsporet, siger han til Horsens Folkeblad.

Dermed er der ingen biler, der kan komme forbi uheldsstedet, og al trafik bliver i øjeblikket ledt fra motorvejen ved Horsens Syd og skal køre ad landeveje til Hedensted-afkørslen.

- Det er faktisk værst for dem, der sidder ude på motorvejen mellem de to afkørsler. De kan ikke komme videre. Der sidder en god flok fanget, sagde Jesper Duus omkring kl. 7 tirsdag morgen.

På det tidspunkt var der allerede nogle bilister, der tog sagen i egen hånd og vendte bilen i forsøget på at komme væk fra vejen. I første omgang var det ikke med politiets tilladelse, men senere på morgenen begyndte politiet at lede bilerne tilbage ad motorvejen, så de kunne køre af ved Hedensted-afkørslen. Lastbiler skulle bakke hen til Merring-rastepladsen, hvor de kunne vende og køre til Hedensted-afkørslen.

Uheldet har givet meget pres i sydgående retning på landevejen mellem Horsens og Hedensted, fordi bilerne bliver ledt den vej, når de kører fra motorvejen ved Horsens.

Der er også ekstra pres på landevejene fra Aarhus mod Horsens samt ringvejen og indfaldsvejene omkring Horsens.

På en pressebriefing kl. 9 oplyste fung. vicepolitiinspektør Poul Steffensen, at status nu er, at lastbilen er blevet skubbet ind i den ene side.

- Man er ved at vurdere, hvad der nu skal gøres. Der er f.eks. 250 meter krøllet midterautoværn, som vi skal finde ud af, hvad der skal ske med, fortæller Poul Steffensen, der ikke har noget bud på, hvornår der er ryddet op.

Det er fortsat uvist, hvorfor chaufføren skred ud. Der er tale om to udenlandske chauffører i den forulykkede lastbil, der hverken taler engelsk eller tysk. Ifølge Poul Steffensen er der ikke umiddelbart mistanke om, at alkohol er årsag til uheldet.

Artiklen opdateres, når der er nye oplysninger.

Omkring kl. 9 tirsdag morgen var de biler, der var blevet fanget bag den væltede lastbil, ledt væk fra motorvejen. Men hele det sydgående spor var fortsat spærret, fordi lastbilen, da den væltede, havde ødelagt et langt stykke af autoværnet mellem motorvejssporene. Foto Michael Svenningsen
Hedensted: Væltet lastbil lukker E45. Foto Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce