Annonce
Navne

Lars Ole har arbejdet med computere, siden de hed terminaler

Lars Ole Andersen kører gerne en tur på sin motorcykel i fritiden. Foto: Bankdata
Annonce

25 år: Lars Ole Andersen, Fredericia, kan 1. oktober fejre 25 års jubilæum i Bankdata.

Da Lars Ole Andersen startede sin it-karriere i Bankdata i 1995, sad han ikke foran en pc. I stedet brugte man ”terminaler”, som var forgængeren for den personlige computer. Faktisk var fredericianeren med dengang it-virksomheden lagde terminalerne i graven og erstattede dem med moderne teknologi.

- Jeg kan stadig huske, da vi fik den første pc ind på kontoret. Der var en logbog, hvor vi skulle skrive, hvornår vi havde brugt den, og hvad vi havde brugt den til, fordi den jo var koblet på det store og farlige internet via et såkaldt modem, fortæller Lars Ole Andersen.

Annonce

Fra underviser til scrum master

Det er dog ikke kun teknologien som har udviklet sig. I dag er Lars Ole Andersen scrum master, som er en form for teamleder. Begrebet er opstået i forbindelse med, at it-virksomheder er begyndt at udvikle it efter såkaldte agile principper, som Lars Ole Andersen forklarer således:

- Det giver en større grad af medbestemmelse i de enkelte teams til selv at bestemme, hvordan de vil udvikle et program. Det sker i små sprint af 14 dages varighed, så  du hurtigere får feedback fra brugeren og dermed kan justere løbende. Det skaber en større grad af professionalisme og flere navigationsmuligheder, da man hele tiden sørger for at udvikle det, der giver størst værdi først, siger han.

Annonce

Motorcykler og gode øl

Lars Ole Andersen er bosat i Fredericia sammen med sin kone og stedsøn. Han er eventyrlysten og ynder derfor at rejse en del, men det har coronasituationen naturligvis bremset. Derudover lægger han stor interesse i motorcykler og køreture i Danmark med blandt andet sin bror og svigerinde. Lars løber desuden i sin fritid og nyder også at passe husets have, når det danske vejr tillader det. En god øl går han heller ikke udenom, så derfor er Lars også medlem af lokalafdelingen af øl-entusiaster.

Annonce

Om Bankdata

Bankdata, der ejes af ni danske pengeinstitutter, har eksisteret siden 1966 og beskæftiger cirka 700 medarbejdere. Virksomheden har hovedsæde i Fredericia og udviklingscentre i Silkeborg, Aarhus og i Gurugam i Indien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce