Annonce
Skanderborg

Lars og Lena designer børnemøbler, de selv står og mangler

Bamseboet var det første produkt, Lars og Lena Vilstrup-Sørensen designede og byggede. I første omgang bare til deres datters værelse. Det er siden blevet en fast del af Design Rockets sortiment. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Produkterne skal være praktiske og pæne, så forældrene også kan lide at have dem stående fremme. Men det er lige så vigtigt, at produktionen er bæredygtig, så den hverken belaster miljøet eller familielivet. Mød Lars og Lena Vilstrup-Sørensen fra Skanderborg, der står bag Design Rocket.

Når børnene er blevet puttet om aftenen, går Lars Vilstrup-Sørensen ud i værkstedet og samler børnemøbler og -interiør.

Sammen med hustruen Lena Vilstrup-Sørensen driver han virksomheden Design Rocket fra familiens hjem i udkanten af Skanderborg.

Parret er forældre til Jonas på to år og Gry, der snart fylder fire, og det er er deres egne behov som børnefamilie, de tager udgangspunkt i i deres design.

Annonce

- Vi har hele tiden haft i baghovedet, at det skal være pænt. Det skal være praktisk og inspirerende for børn, men det skal også være noget, man som forælder gider kigge på. For selv om det står inde på børneværelset, bruger man bare meget tid derinde. Men det skal også kunne bruges. Det må ikke være så pænt, at det ikke må leges med, siger Lena Vilstrup-Sørensen.

Det første, de lavede, var et bamsebo - en bamsezoo - til datterens mange tøjdyr.

- Vores datter har altid været meget viljestærk. Hun vidste altid præcis, hvad det var for en bamse, hun ville lege med, men før hun kunne tale, kunne vi ikke finde den til hende. Dengang havde vi bamserne i en stor stofpose, og det var altid den nede i bunden, hun skulle have. Og inden vi havde fundet den, havde vi allerede haft to-tre opgør. Da vi endelig fandt bamsen, kunne legen begynde, men når der så skulle ryddes op, kom der et nyt opgør.

- På den her måde kunne hun nemt finde alle bamserne, for hun kunne jo se dem. Og hun kan selv tage dem ind og ud. Vores søn kravler selv derind. Han hiver alle bamserne ud og tager en bog med derind, fortæller Lena Vilstrup-Sørensen, der er uddannet grafisk designer.

Lars Vilstrup-Sørensen er tømrer.

Lena Vilstrup-Sørensen er sygemeldt efter at have været ramt af borrelia-meningitis. Det er derfor Lars Vilstrup-Sørensen, der står for det meste i Design Rocket. Hun hjælper til i det omfang, hun har kræfter til det. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Delene bliver skåret ud med en laserskærer, de har leaset, men alle produkter bliver pudset og samlet i hånden, og alt bliver lavet på bestilling. Parret har derfor ikke noget lager.

-  Folk ved godt, at der er længere leveringstid, men indtil videre er de o.k. med det, siger Lena Vilstrup-Sørensen.

En flyvende start

Det er ikke mere end et år siden, Design Rocket gik fra hobbyprojekt til reel virksomhed. Parret deltog i iværksættereventen Creators Community i januar sidste år, og det gik langt bedre, end de havde turdet drømme om.

Selv om produkterne er designet til børn, er det vigtigt, at de skal være så pæne og neutrale at kigge på, at forældre også gerne vil have dem stående fremme. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Hvad ville de mon sige til sådan et par knoldesparkere fra Skanderborg, der kom med noget, de selv har stået og snedkereret hjemme i carporten, siger Lars Vilstrup-Sørensen med et glimt i øjet.

- Vi havde ikke nogen forventninger, da vi kørte derud. Vi ville se, hvad indkøberne sagde. Om vi overhovedet havde noget at bygge videre på. Vi havde fået at vide, at vi ikke skulle forvente at få forhandlere den weekend. Det handlede om at blive set. Men vi fik de første forhandlere og de første ordrer. Vi blev kontaktet af nogle store forhandlere, der selv ville køre produktionen, men det sagde vores mentor nej til. Det var selvfølgelig vores eget valg, men det syntes han ikke, vi skulle, fortæller Lena Vilstrup-Sørensen.

Selv om Design Rocket har fået en flyvende start og p.t. har 20 forhandlere ud over deres egen webshop, kan parret stadig ikke leve af det. Lars Vilstrup-Sørensen arbejder fuld tid som tømrer og brugerne aftenerne i værkstedet, der ligger i forlængelse af huset. Det er ham, der er hovedkraften bag Design Rocket.


Hvad ville de mon sige til sådan et par knoldesparkere fra Skanderborg, der kom med noget, de selv har stået og snedkereret hjemme i carporten.

Lars Vilstrup-Sørensen


Lena Vilstrup-Sørensen er nemlig sygemeldt efter at have været ramt af borrelia-meningitis, der giver hende hovedpine og koncentrationsbesvær. Hun hjælper derfor til i det omfang, hun har kræfter til.

- Det passer rigtig fint, at kan jeg være her en time her og der, siger hun.

Annonce

Socialt ansvar

Et af Design Rockets andre produkter er opbevaringskasser, der kan stables.

- Stabelkasserne kom til, fordi jeg gerne ville indrette Grys værelse. Det er moderne med foldekasser i plastic, men jeg kunne ikke finde ud af, om de var lavet af genbrugsplast eller ny plast. Jeg kom til at tænke på, om vi har behov for at skabe mere plastic. Det er ikke, fordi vi er fantastiske, det er vi overhovedet ikke, vi vil bare gerne have et bedre alternativ, fortæller Lena Vilstrup-Sørensen.

Kasserne er derfor bygget af materialet valchromat, der er lavet af træspåner fra overskudstræ. Det er indfarvet med naturfarve og limet sammen med harpikslim.

- Hvis man ikke gider have kasserne mere, kan man smide dem på kompostbunken, og så forsvinder de, siger Lars Vilstrup-Sørensen.

- Vi har faktisk tænkt, at vi vil lave en test for at se, hvor lang tid der går. Valchromat er ikke ret brugt i Danmark, der er ikke ret mange, der ved, hvad det er, så det har vi brugt meget tid på at forklare, uddyber hustruen.

Lena Vilstrup-Sørensen syntes, det var svært at finde pæne alfabetmagneter, og derfor fandt parret på at lave nogle af det træ, de alligevel har i overskud i produktionen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det træ, der bliver i overskud, gemmer parret. Det bliver skåret ud til dominobrikker og bogstaver, der med en magnet bagpå kan bruges som køleskabsmagneter. Igen er det datteren Gry, der er inspirator, for hun er begyndt at interessere sig for bogstaver.

Samtidig er det vigtigt for parret at have så lidt spild som muligt.

Design Rocket

Det er ægteparret Lars og Lena Vilstrup-Sørensen, der står bag Design Rocket.

De laver børnemøbler og -interiør, som de designer og bygger hjemme fra privaten i udkanten af Skanderborg.

Design Rocket har fokus på bæredygtighed i deres produkter og anvender blandt andet materialet valchromat, der er er lavet af spåner fra overskudstræ.

Design Rocket har 20 forhandlere rundtom i landet.

Det er ikke kun miljøet, Design Rocket har for øje i deres produkter. De føler også et socialt ansvar, og det er blandt andet derfor, de end ikke overvejer at flytte produktionen til udlandet.

Når de på et tidspunkt flytter i større lokaler, bliver det fortsat i Skanderborg. Og når de får råd til at ansætte flere medarbejdere, bliver det med al sandsynlighed nogle, der ellers har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Det kan være folk, der ligesom mig selv er syge og har nogle specielle behov. Det er vigtigt, at de også bliver mødt. Det er ikke nok, at vi har en bæredygtig profil i forhold til vores produkter, det gælder også i det sociale, siger Lena Vilstrup-Sørensen og tilføjer, at hendes mand har arbejdet i ungdomsklub i mange år og har et godt tag på unge, der har lidt svært ved at finde deres plads på arbejdsmarkedet.

I begyndelsen savede Lars Vilstrup-Sørensen alle dele ud med håndkraft, men det tog for lang tid. Parret har derfor leaset en laserskærer til at klare den del af arbejdet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Han er ikke pædagogisk overhovedet, men det er måske også derfor, de reagerer så godt på ham, siger hun.

Annonce

Må ikke gå ud over familien

Parret drømmer om at se Design Rocket vokse sig større, men de har ikke travlt. De har ingen investorer i ryggen, de skal fremlægge planer og måltal for. De har kun sig selv at tage hensyn til. Håbet er, at Lars Vilstrup-Sørensen en dag kan sige sit job som tømrer op og gå fuld tid med Design Rocket.

Alle produkterne er opkaldt efter familiemedlemmer. Stabelkasserne hedder Lena, boghylderne hedder Gry efter datteren, og bedrolleren hedder Jonas ligesom parrets søn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Toårige Jonas’ værelse. Lena Vilstrup-Sørensen er ved at udtænkte en god opbevaringsløsning til alle sønnens legetøjsbiler. Foto: Birgitte Carol Heiberg 

Og en ting er helt sikker: Det må aldrig gå ud over familielivet.

- Vores børn er det vigtigste. Vi vil gerne have, at firmaet vokser, selvfølgelig vil vi det, men vi vil aldrig have, at det er på bekostning af vores tid med børnene, slår Lena Vilstrup-Sørensen.

- Så vigtigt er det heller ikke at tjene kassen på det her. Vi vil hellere have tid med ungerne, tilføjer hendes mand.

Stabelkasserne er bygget af valchromat, der er lavet af spåner af overskudstræ, indfarvet med naturfarve og limet sammen med harpikslim. De kan derfor smides på komposten, hvis man ikke vil have den længere. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Laserskæreren sørger for at skære alle dele ud, inden Lars Vilstrup-Sørensen samler dem med håndkraft. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Seneste plus

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens ser på disse fire spillere: - De er for gode, hvor de spiller nu

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce