Annonce
Horsens

Lars Mose: Tudetosset at rykke Sundparkhallen ned

Lars Mose, boligsocial medarbejder i Sundparkhallen ahr svært ved at tro på, at kommunen kommer til at rive hans arbejdsplads ned. Arkivfoto

Lars Mose, leder af det boligsociale projekt Østbasen i Sundparkhallen, tror ikke på, at kommunen gennemfører sine planer om at rive både Sundparkhallen og aktivitetshusene ned.

Horsens: Sundparken i Horsens skal af regeringens berygtede ghettoliste. For at det kan lykkes, er kommunen kommet med en plan, som skal nedbringe andelen af almene boliger, og det skal blandt andet ske ved at rive Sundparkhallen, aktivitetshusene og ungdomsskolen ned til fordel for private rækkehuse.

Tudetosset, lyder det fra Lars Mose, leder af det boligsociale projekt Østbasen, som har til huse i Sundparkhallen.

- Jeg tror, der findes en måde at bevare det her på. Jeg har altid troet på, at i sidste ende sejrer sund fornuft. Jeg kan ikke se den bulldozer, der vælter det hele ned og laver det til nogle grunde, som måske er svære at sælge. Det er sådan, jeg har det. Og jeg har et stort håb om, at det gør man ikke.

Det, jeg lagde mærke til, var, at Peter Sørensen sagde, at der ikke er noget, som bliver fjernet, før noget andet tilsvarende er fundet. Men det er ærgerligt, og til at græde snot i stænger over at vælte gode bygninger.

Lars Mose, leder af det boligsociale projekt Østbasen i Sundparkhallen

Til at græde snot over at vælte gode bygninger

I kommunens udviklingsplan, som omfatter to forskellige dispensationsforslag, der skal vurderes i Bolig-, Bygge- og Transportministeriet, er nedrivning af hallen og bygningerne omkring den i begge forslag helt essentielt for at lykkes med planen.

Nedrivningen skal nemlig gøre plads til private boliger, så andelen af almene boliger falder til enten 80 eller 60 procent.

Men i borgmester Peter Sørensens (S) præsentation af forslagene hæftede Lars Mose sig også ved, at borgmesteren lovede, at noget andet ville komme i stedet.

- Det, jeg lagde mærke til, var, at Peter Sørensen sagde, at der ikke er noget, som bliver fjernet, før noget andet tilsvarende er fundet. Men det er ærgerligt og til at græde snot i stænger over at vælte gode bygninger. Vi har nogle velfungerende huse, som er forholdsvis nye, så når man lægger op til, at de skal rives ned, det er tudetosset, siger han og fortsætter:

- Men det, der er allermest vigtigt, er, at børn og unge har et sted, hvor de kan komme, når de har fri fra skole, så der er noget fornuftigt at foretage sig. Det er så dejligt og så unikt, at vi har det her, lyder det.

Kulturen flytter ikke med

Selv hvis man ser bort fra at rive gode bygninger ned og i stedet glædes over udsigterne til en ny hal og nye aktivitetshuse, hvis kommunen gennemfører planen, kan det nye ikke bare erstatte det, som allerede er, mener Lars Mose.

- Jeg tror ikke på, at det bare lige bliver det samme ved at lave det et andet sted. Der er en kultur omkring den hal her, og det tager tid at bygge en kultur op omkring en ny hal og nyt aktivitetshus. Det tager bare tid, inden man finder den rigtige måde.

Folk i job i stedet for nedrivning

Lars Mose er grundlæggende imod ghettolovgivningen, der giver de forskellige restriktioner, som kommunens plan skal imødekomme. Alligevel kalder han planen spiselig, og han håber, at ministeren lader forslaget om at tillade 80 procent almene boliger komme igennem nåleøjet.

- Kommunen har sammen med boligforeningen fundet en løsning, der er spiselig. Sund fornuft er at tage løsningen med 80 procent, og så kigger de på, om der er nogen, som vil købe blokkene, lyder det.

- Vi er ikke selv herrer over, om der er nogen, som vil købe blokkene og grundene herude. Men en del, vi kan gøre noget ved, er arbejdsløsheden. Den er allerede rigtig meget i fokus, og vi skal sætte den endnu mere i fokus. For hvis vi kan lykkes med den, så er vi i mål, siger han, og maner i øvrigt til besindighed.

- Hvis jeg ikke var fortrøstningsfuld, så skulle jeg finde noget andet at lave, og det har jeg ingen intentioner om. Lad os nu se, hvor de ender henne. Jeg har svært ved at tro, at de vil rykke ned for x-antal millioner.

Samtidig er han stolt af parkens reaktion, som han mener netop viser områdets værd.

- Jeg synes egentlig, det er fantastisk, når der kommer sådan en plan, at beboerne ude i Sundparken tager det fuldstændig stille og roligt. Der er ikke nogen, der hævder sig på en forkert måde, og det viser bare, hvor meget fornuft der er herude.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Tre indbrud i tre byer

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce