Annonce
HH Elite

Lars Frederiksen vil skabe tophåndbold i Horsens

Lars Frederiksen har løftet HH Elite til et niveau højere på få måneder, og han er klar til at løfte endnu mere i de næste to år. Foto: Charlotte Adsbøl.
HH Elites cheftræner er blevet overrasket over både ledelsen og spillertruppen i Horsens.

Lillebælt: Da Lars Frederiksen skrev kontrakt for to et halvt år med HH Elite, fik han indføjet en klausul, så han kunne komme ud af kontrakten igen.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg gik ind til. Derfor fik jeg en klausul. Nu har jeg været i Horsens i et halvt år, og det har kun været positive oplevelser, siger Lars Frederiksen.

- Jeg kører et parløb i det daglige med Jørgen Møller, der tager sig af det økonomiske og det administrative, og der er et stort potentiale i spillerstaben, så jeg er kun blevet positivt overrasket, siger han.

- Jeg ser store muligheder i Horsens. Det er en håndboldby, og hvis vi kan stå sammen med byen, lokalbefolkningen og sponsorerne om at skabe et stærkt hold, ser jeg store muligheder, siger han. Jeg troede, det ville være sværere at hente spillere til Horsens. Det har overrasket mig meget, at spillere udefra gerne vil spille for HH Elite.

Nu er han i fuld gang med at sammensætte spillertruppen til den nye sæson. Han er træner for U17-drengene i Fredericia HK, men stopper efter denne sæson og bliver i stedet konsulent for U17 og U19 i Fredericia. Det betyder, at han ikke skal møde på faste tider i Fredericia.

- Det er en stor fordel, at jeg har været med i tophåndbold i 17 år. Jeg har et indgående kendskab til spillerne gennem mange år, og de helt nye spillere kender min hjælpetræner Ronni Boy. Desuden kender jeg alle agenterne, og jeg har prøvet det meste før.

En af de ting, han har prøvet før, handler om De Olympiske Lege. HH får formentlig Melissa Petrén og Daniela Gustin med til OL i Japan, der starter 23. juli 2021.

- Jeg har haft OL-spillere, både i Team Esbjerg og Kolding-Vejen. Det er en stor fordel for os, at OL er blevet flyttet. Det er først efter turneringen, at OL-spillerne får travlt.

- Problemet med OL er, at spillerne ofte vender dødtrætte hjem fra OL, langt mere end fra VM og EM, fordi de ikke slapper af mellem kampene, men skal ud og opleve hele OL. De får en nedtur, når de kommer hjem. Der er andre typer, der kommer hjem med selvtillid. Deres nedtur kommer først et par måneder senere, men den kommer.

- Det er nu først et problem i september 2021, og her har vi ikke engang kontrakt med de svenske spillere endnu. Vi håber, vi kan beholde dem længe, men vi ved det ikke endnu.

Lars Frederiksen

Lars Frederiksen

49 år

Håndboldtræner:

2000: Ejby, spillende træner i 1. division

2005: Horsens Håndboldklub, 1. division

2006: Træner for Kolding/Vejens kvinder i fem år

2011: Træner for Team Esbjergs kvinder i seks år

2017: Dansk mester med Team Esbjerg

2018-19: Træner for Kolding IF's herrer

2019/20: Træner for Fredericias U17-drenge

2020: Træner for HH Elites ligahold.

Tre principper

Lars Frederiksen, der bor i Varberg Strand på nordvestfyn, har tre principper, som han går frem efter, når han skal vælge nye spillere.

- Vi går efter fightertyper. Det prioriterer jeg højere end de tekniske typer. Her har vi de to svenske landsholdsspillere Melissa Petrén og Daniela Gustin, der teknisk er et niveau højere end de andre spillere. Det er spillere med få skader og fysisk holdbare og spillere, der har spillet meget, jeg går efter.

- Så går vi efter spillere, der passer ind i kulturen i klubben som f.eks. Trine Knudsen, der har været i Horsens tidligere, og endelig skal de passe til stilen spillemæssigt, fastslår han.

Lars Frederiksen har lige siden han startede forsøgt at skære truppen ned, så der blev mere kvalitet end kvantitet.

Amalie Wichmann, Mollie Edelvad og Nadja Lærke Jensen fik ophævet deres kontrakter.

Katrine Kubicki og Claudia Rompen er ude med hjernerystelser. Claudia Rompen har kontrakt for næste sæson.

Othilia Christensen og Frederikke Gulmark er ude med korsbåndsskader.

Fem spillere har kontrakter for næste sæson, Melissa Petrén, Daniela Gustin, Mette Lassen, Ricka Gindrup og Claudia Rompen.

Annonce

Turneringen

- Vi afventer stadig, om turneringen skal spilles færdig. Der mangler tre spillerunder, og der kan spilles frem til 30. juni, så hvis vi må spille kampe igen fra 1. juni, er det en mulighed, at der skal spilles igen. De har lovet os svar i næste uge, siger Lars Frederiksen.

Norge og Sverige har dog aflyst deres turneringer, og Danmark ventes at gøre det samme.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Annonce