Annonce
Erhverv

Langstrakt ombygning på Strandvejen: Lejere kan forvente indflytning til august

Strandvejen 10 har dårligere mure end nabobygningen Strandvejen 12, selvom den har færre år på bagen. Murværket kom bag på Juelsmindes almene boligselskab og håndværkerne. Det har besværet ombygningen, som skulle være afsluttet i oktober sidste år. Foto: Elisabet Hyttel
Selvom det ikke er til at se nu, så får Strandvejen 10 det samme ydre som naboblokken. Dårlige mure koster 10 mio. kr. ekstra.
Annonce

Juelsminde: Der anes lys for enden af tunnelen for de mange lejere, der venter på, at lejlighederne på Strandvejen 10 bliver klar til brug.

Den igangværende ombygning er stadig langt fra mål, men lejerne har fået en dato for forventet indflytning.

- Vi håber på indflytning 1. august. Det er det, der er meldt ud til beboerne, siger direktør Henrik Alleslev, Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab af 1946.

Projektet

  • Boligblokkene Strandvejen 10 og 12 renoveres og ombygges.
  • Strandvejen 12, der stod først for tur, er der sket indflytning i igen. Der er bl.a. kommet nye indgange, elevatorer og altaner ud mod vandet.
  • De tidligere 42 lejligheder reduceres til 36 som følge af renoveringen.
  • Til gengæld tilføjes 12 nye familielejligheder i blokkenes loftetage, så det samlede antal lejligheder stiger til 48.
  • Beboerne skal betale mere i leje i de nye lejligheder.
  • Da beslutningen om renoveringen blev taget op i 2013, stemte 16 ud af 34 lejemål imod. Tre lejemål blev opsagt op til renoveringen.
Annonce

Projektet ramte muren

Tilbage i august sidste år fortalte han i avisen, at ombygningen stod til at blive genoptaget efter fem måneder på hold.

Opholdet skyldtes, at de bærende mure var i dårligere stand end forventet. De ville ikke kunne bære, at der kom ekstra lejligheder på ejendommens loftetage.

Den nødvendige stabilisering ville fordyre projektet, men Landsbyggefonden endte med at godkende det og yde et større tilskud, så huslejen kunne holdes på det aftalte. Dermed kunne ombygningen genoptages.

Det samlede boligprojekt er grundet de uforudsete problemer blevet i omegnen af ti mio. kr. dyrere. Det beløber sig til 80 mio. kr.

Annonce

Stabiliserer med stål

Der har siden da ikke været lige meget byggeri at se på stedet alle dage, men der er sket en masse, forsikrer Henrik Alleslev.

- Lige nu afventer vi, at der kommer stål til at stabilisere bygningen. Det skal sættes op fra næste uge af, siger direktøren.

Stålet kommer under facaden og ændrer ikke den færdige bygnings ydre.

- Bygningen bliver fuldstændig ligesom den på Strandvejen 12. Da Strandvejen 12 var på det her stadie, lignede den fuldstændig den, der står på Strandvejen 10 nu, siger Henrik Alleslev.

Annonce

Langstrakt genhusning

Strandvejen 10 kommer til at rumme 24 totalrenoverede lejligheder. De skulle have stået klar i oktober sidste år.

Nogle af lejerne, der venter, er genhuset i lejligheder. Andre bor i egne sommerhuse. En del boede i naboblokken Strandvejen 12, som blev ombygget først. De har derfor været genhuset siden begyndelsen af 2018.

- Det har været rigtig træls for at sige det på gammeldags jysk, og jeg har rigtig stor sympati med de borgere, som har udvist kæmpestor tålmodighed i forhold til det her, siger Henrik Alleslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Annonce