Annonce
Horsens

Lang ventetid til testcenter: Det startede med en bil, der gik i stå

Ved PCR-testcentret på Langmarksvej er der i løbet af tirsdagen opstået lange køer, og det skyldes blandt andet både it-nedbrud og en bil, der gik i stå midt i køen.

Horsens: Tirsdag formiddag og først på eftermiddagen var der lang kø på Langmarksvej i Horsens, fordi bilister ventede i kø til PCR-testcentret ved Casa Arena.

Ved 14-tiden var der især lang kø for dem, der kom vestfra og skulle dreje til venstre ind til testcentret, og der var ikke tegn på, at den kø skulle forsvinde lige med det samme.

Bilisterne her blev løbende bedt om at køre videre, så man ikke stoppede trafikken, men det var begrænset, hvor meget det hjalp. Her er tanken ellers, at man så skal parkere ved Forum Horsens, så man kan få taget testen gående, hvilket skal lette bilkøen.

Annonce

Stoppet bil gav kø

Det er forventeligt, at der til tider opstår kø i denne periode, hvor mange skal have fat i et negativt prøvesvar til coronapasset, men denne gang var der også en anden forklaring.

- Der er for det første meget stort pres på testsystemet for tiden, så der vil opstå kø, men vi havde også en lille episode med en bil, der gik i stå, og som skulle fjernes fra køen, fortalte testcentrets daglige leder Helene Freund omkring middagstid.

Ifølge hende opstod den episode omkring klokken 10, og derefter gik der noget tid, inden bilen blev fjernet. Samtidig har trafikvagterne på stedet fortalt, at et it-nedbrud også har været med til at sænke test-hastigheden i løbet af formiddagen.

Annonce

Køer kan opstå

Det har givet en pukkel, som det ellers hårdtarbejdende personale i testcentret skal forsøge at indhente i løbet af dagen.

- Vi arbejder på højtryk, men det er svært at spå om, hvordan situationen kommer til at se ud, lød det fra Helene Freund, der kunne tilføje, at der også kan opstå køsituationer fremadrettet.

Køen ved testcentret var ved 14-tiden især lang for dem, der kom vestfra og skulle til venstre ind i i de tre køspor langs Casa Arena. Foto: Nicolai Skovgård

Hun har tidligere fortalt, at det pressede bookingsystem gør, at der skal få ting til for at skabe kø. Det kan være, hvis der i en periode kommer flere biler med mange personer i, eller hvis der skal testes mange børn, da testcentret bruger længere tid på dem for at gøre det til en så vidt mulig behagelig oplevelse.

Der er generelt mange på arbejde i testcentret til at klare podningen, og så er der hele tiden mindst en, som dirigerer trafikken. Med henblik på, at der netop ikke skal opstå kø på Langmarksvej.

Annonce

Kan ikke undgå kø

Trafikvagterne på stedet fortalte tirsdag eftermiddag, at de kun må dirigere trafikken på testcentrets område, mens det er politiet, der skal dirigere eventuel trafik på Langmarksvej.

Horsens Folkeblad har spurgt Sydøstjyllands Politi, hvorfor politiet ikke har været til stede i løbet af eftermiddagen.

- Hvis folk selv kan finde ud af det og ikke kører hasarderet, så rykker vi ikke ud. Det er kun vores opgave, hvis folk ikke selv kan finde ud af det. Køer kan vi ikke undgå, siger vagtchef Torben Wind.

Mens der tirsdag eftermiddag er kø på Langmarksvej, ser det bedre ud ved andre testcentre i området. Ved enkelte af Falcks teststeder i Horsens er der ingen kø, mens der dog er meldinger om op til en halv time i centret på Sandøvej.

Folkebladet har været forbi PCR-testcentret i Skanderborg, og her var der ved 14-tiden ingen kø.

Bilen her nåede hele vejen ind til teltet, hvor podere står klar med vatpinden, men tirsdag formiddag var der en bil, som gik i stå i køen og måtte fjernes, hvilket skabte kø. Billedet her er taget før tirsdagens episode. Arkivfoto: Ludvig Dittman
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce