Annonce
Horsens

Lang kø til genbrugspladsen: Kom i ydertimerne i stedet - der er stadig plads

Lørdag eftermiddag var der kø - grænsende til kaos - på Høegh Guldbergs Gade for at komme på genbrugspladsen. Foto: Søren E. Alwan
Lørdag eftermiddag var trafikken omkring Høegh Guldbergs Gade præget af fyldte trailere, og den store søgen mod genbrugspladsen gav lang kø. Indtil videre er der stadig plads i ydertimerne, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S).
Annonce

Horsens: Fyldte trailere fyldte i bybilledet lørdag eftermiddag, hvor lysten til at besøge genbrugspladsen på Endelavevej i Horsens var så stor, at køen til tider strakte sig hele vejen ud på Høegh Guldbergs Gade.

Den megen trafik kommer ikke som nogen overraskelse, og Horsens Kommune har også siden genåbningen løbende opfordret til, at man kun besøger genbrugspladsen, hvis det er nødvendigt.

Borgmester Peter Sørensen (S) kan fortælle, at der i seneste statusrapport fra folkene på genbrugspladsen også var tendens til flere og flere besøgende.

- De har observeret, at de skal være lidt skarpere til at få folk til at holde afstand, og så kan de se, at køen er blevet længere de seneste par dage. Men vi kan også se, at der i ydertimerne stadig ikke er så mange, så min opfordring vil være, at man forsøger at komme der i hverdagene og ellers forsøger at komme i de tidlige morgentimer, siger han.

Tag hensyn på genbrugspladserne

For at passe på hinanden opfordrer Horsens Kommune til, at man tager hensyn, når man kører på genbrugspladsen for at komme af med sit affald.

Rådene fra kommunen er:

  • Hold god afstand til både borgere og medarbejdere.
  • Pak bil/trailer, så affaldet er hurtigt at læsse af.
  • Kom på spredte tidspunkter i løbet af dagen.
  • Kom kun det antal, der er nødvendigt. Lad børn/familie blive hjemme.
  • Hold køen.
  • Vis hensyn og hav tålmodighed.

På alle tre genbrugspladser vil der være skilte, der beder folk om at holde afstand. Vagter vil på alle pladserne holde styr på, hvor mange biler der er lukket ind. I Horsens vil der også være vagter klar til at dirigere trafikken.

Kilde: Horsens Kommune

Annonce

Mange på samme tid giver kø

Genbrugspladsen blev åbnet søndag i sidste uge med restriktioner, og borgmesteren ser den tiltagende trafik som et tegn på, at folk i første omgang har lyttet til anbefalingerne og ikke har skyndt sig at komme på genbrugspladsen, hvis det ikke var akut. Den anbefaling gælder dog stadig.

- Det er ikke, fordi der er mange på genbrugspladserne i denne periode, men det giver kø, hvis der er mange på samme tid, når vi kun kan lukke 25 biler ind på selve pladsen og 15 ind på kompostområdet, siger Peter Sørensen.

Han kan også fortælle, at Hjemmeværnet i samarbejde med myndighederne stadigvæk står for at dirigere trafikken.

Hvis de finder det nødvendigt, vil de ifølge Peter Sørensen lukke midlertidigt af for Endelavevej og lede trafikken på Høegh Guldbergs Gade videre, og desuden vil Sydøstjyllands Politi holde ekstra øje med området, når der patruljeres.

Genbrugspladsen i Horsens er åben klokken 7.00-18.30 til og med onsdag 8. april. I påsken hedder det så klokken 9.00-16.00.

I Brædstrup og Vedslet er der åbent klokken 13.00-18.00 på hverdage og 10.00-15.00 i weekenden og på helligdage.

Fra tirsdag 14. april køres der med normale åbningstider.

Opfordringen fra Horsens Kommune er for det første kun at besøge genbrugspladsen, hvis det er akut. Er det tilfældet, så sats på ydertimerne, lyder anbefalingen. Foto: Søren E. Alwan
Hvis trafikken bliver for kaotisk på Høegh Guldbergs Gade, vil Hjemmeværnet træde til og spærre adgangen til Endelavevej af og samtidig lede trafikken videre, så man i første omgang må dropppe planerne om at komme af med affaldet. Lørdag eftermiddag var Hjemmeværnet ikke trådt i aktion endnu. Foto: Søren E. Alwan
En trailer med haveaffald var ikke et usædvanligt syn i Horsens midtby lørdag eftermiddag. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce