Annonce
Ikast-Brande

Landzonetilladelse til hus ved farligt vejkryds

Ejeren af grunden på hjørnet af Dørslundvej og Fasterholtvej har fået landzonetilladelse til at opføre et enfamiliehus på ca. 170 kvadratmeter under forudsætning af, at den eksisterende beplantning mod øst enten bibeholdes eller erstattes af et nyt beplantningsbælte. Oversigtskort: Ikast-Brande Kommune
Parcelhus kan opføres ved uheldskrydset Dørslundvej/Fasterholtvej/Klinkhøjvej.

Brande: Ejeren af grunden på hjørnet af det notoriske uheldskryds Dørslundvej/Fasterholtvej/Klinkhøjvej har fået landzonetilladelse til genopførelse af et enfamiliehus på ejendommen.

Huset må maksimalt være på 170 kvadratmeter med en garage på cirka 30 kvadratmeter. Desuden ønskes udkørslen ændret. Den nye beboelse ønskes placeret 65 meter syd for den tidligere beboelse placering. Den daværende beboelse blev fjernet for syv år siden.

I 2013 blev der givet en landzonetilladelse til at etablere et tilsvarende hus. Sagen blev påklaget, men klagenævnet stadfæstede afgørelsen. Landzonetilladelsen blev imidlertid ikke udnyttet, inden den udløb i december 2019. Siden har grunden skiftet ejer, og den nuværende ejer har nu søgt en ny landzonetilladelse til et projekt svarende til det, der tidligere er givet landzonetilladelse til.

Annonce

I henhold til klagenævnspraksis mister man retten til at genopføre et nedrevet hus efter tre år, men når kommunens område for Teknik og Miljø ikke anbefalede et afslag på ansøgningen, skyldtes det en klagenævnsafgørelse i 2014 i en lignende sag. I det pågældende tilfælde vurderede Klagenævnet, at der ikke var hensyn, der talte imod en landzonetilladelse.

Derudover vurderede nævnet, at ansøger ville have fået en tilladelse til at genopføre huset, hvis der var søgt om tilladelse inden huset var revet ned. Nævnet fandt derfor, at der ikke var noget, der talte imod, at der blev opført et nyt beboelseshus på ejendommen og ændrede kommunens afslag til en principiel tilkendegivelse om, at der kunne gives tilladelse til et nyt hus.

Uændrede forhold

Hvis ejeren af Fasterholtvej 45 havde søgt om en ny landzonetilladelse i 2018, ville han uden problemer have kunnet opnå den, da det dengang kun var to år siden huset var nedrevet. Den nye landzonetilladelse ville herefter have været gyldig i minimum fem nye år, altså til 2023.

Siden den seneste landzonetilladelse blev givet, er loven desuden ændret i forhold til udnyttelsesfrist. Den generelle udnyttelsesfrist blev i 2017 forlænget fra tre til fem år, hvilket tilladelsen blev omfattet af, da den stadig var gyldig ved lovændringen.

I forbindelse med modernisering af planloven i 2017 blev det desuden muligt at forlænge udnyttelsesfristen for etablering af en ny bolig, hvis de eksisterende bygninger blev fjernet, til maksimalt 10 år.

Siden udstedelsen af den seneste landzonetilladelse vurderes forholdene på stedet ikke at have ændret sig. Byggeriet vurderes hverken at påvirke de landskabelige udpegninger eller det værdifulde landbrugsområde, da det er forholdsvis småt, og derudover stilles der krav om beplantning ud mod opgivelserne.

Samlet set vurderede Teknik og Miljø, at der ikke var noget, der talte afgørende imod en landzonetilladelse til at genetablere en beboelse på ejendommen, en holdning et enigt teknik- og miljøudvalg tilsluttede sig på sit møde i sidste uge.

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Rytterkilden reddet fra lukning: Kom under afgørende grænse et år før tid

Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

AC Horsens For abonnenter

Fik et skud af egen medicin: Disse ting lærte AC Horsens i uskøn pointdeling mod Vendsyssel

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

AC Horsens

Kom med i maskinrummet: Sådan bruger AC Horsens data-analyse på egne spillere og på modstanderne

Annonce