Annonce
Horsens

Landsretten slår fast: Det var grov pligtforsømmelse, da betjent skød gennem vinduet på politistationen

Holmboes Allé var afspærret i flere timer, da et skud i august 2019 gik gennem en rude på politistationen i Horsens og endte på gaden. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det har ikke fået konsekvenser for en politiassistents ansættelse, at hun er blevet dømt for skødesløshed i tjenesten.

Horsens: En kvindelig politiassistent fra Sydøstjyllands Politi fik ikke noget ud af at anke en dom for skødesløshed og pligtforsømmelse i tjenesten til Vestre Landsret.

Torsdag slog landsretten nemlig fast, at der var tale om grov skødesløshed og pligtforsømmelse i tjenesten, da politiassistenten i august 2019 tog ladegreb på sin skarpladte tjenestepistol, sigtede og endte med at skyde ud gennem et vindue på politigården i Horsens.

Skuddet fra tjenestepistolen gik gennem vinduet i våbenrummet, der vender ud mod Holmboes Allé og over mod bl.a. Horsens HF & VUC. Heldigvis blev ingen ramt.

Annonce

I december 2020 blev betjenten idømt 10 dagbøder af 250 kroner i Retten i Horsens, og den dom er nu stadfæstet i Vestre Landsret.

Dommen har ikke haft nogen ansættelsesmæssige konsekvenser for politiassistenten, der stadig er ansat hos politiet, oplyser hendes forsvarer Jakob Buch-Jepsen.

- Det skulle sige klik

Kvinden har forklaret, at uheldet skete, da hun for at forberede sig til en skydeprøve dagen efter med egne ord "lige ville mærke aftrækket og sigtet på tjenestepistolen", som hun - på grund af graviditet og barsel - ikke havde haft i hænderne i næsten to år.

Som forberedelse til skydeprøven gik hun ind i våbenrummet og fandt den pistol, hun havde fået udleveret, da hun vendte tilbage fra barsel få dage tidligere.

Hun puttede patroner i pistolen, ladede den og afladede den, inden hun stillede sig i skydestilling med front mod et vindue i våbenrummet.

- Jeg trykkede på aftrækkeren - og så skulle det jo sige klik. Men det sagde bang, og så gik jeg i chok, forklarede betjenten, da hun afgav forklaring i retten.

Annonce

- Jeg har begået en fejl

Hun forklarede selv, at fejlen efter hendes opfattelse skete, da hun ville øve sig i at lade og senere aflade sit våben, men i den forbindelse glemte at tage magasinet ud af pistolen. Det betyder, at våbnet automatisk trækker en ny patron fra magasinet ind. Og den sad altså i pistolens løb, selvom betjenten tog magasinet af, før hun øvede skydestilling.

- Jeg har begået en fejl. Det er klart. Jeg vil sige, jeg var 120 pct. sikker på, at der ikke var patroner i pistolen - ellers ville jeg aldrig have trykket på aftrækkeren, men det var der jo, sagde betjenten i retten.

Hun har under hele sagen nægtet sig skyldig i grov pligtforsømmelse, og derfor ankede hun også sagen til frifindelse.

Hendes forsvarer Jakob Buch-Jepsen argumenterede for, at hans klient skulle frifindes, da det ifølge ham var yderst kritisabelt, at hans klient havde fået udleveret våbnet af en civilt ansat en af de første dage efter sin barsel. En procedure, der siden er blevet ændret, så det i dag er uddannede betjente, der tager sig af at udlevere våben til betjente, der kommer tilbage fra orlov.

Derudover kritiserede han, at det våbenrum, hvor betjentene opbevarer deres pistoler, og hvor der på væggen hænger en opfordring til bl.a. at øve sig i at lade, aflade og tage sigte, ligger i stueetagen med et stort vindue ud mod Holmboes Allé.

- Hvis det her våbenrum havde været i kælderen eller havde været mere sikkert, var der aldrig blevet en sag. Det virker højest ejendommeligt, at rummet ikke engang er sikret med skudsikkert glas, lød det i byretten fra forsvareren, som mente, at sagen burde være afsluttet med en disciplinærsag mod betjenten.

Annonce
Horsens For abonnenter

Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg: Der bliver plads til grønt område midt i Lund

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Hedensted

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for mange hundreder millioner

Horsens

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

Annonce