Annonce
Odder

Landsindsamlingen venter: Familie samler ind på femogtyvende år

Ejvind og Rikke Maltesen er klar med indsamlingsbøsserne 4. oktober. Foto: Røde Kors
Hos en familie i Dyngby er Røde Kors' værdier kommet ind med modermælken. Og det har tilsyneladende virket. For 25 år senere samler familien stadig ind til Røde Kors.
Annonce

Dyngby: I Bjerager og Dyngby har to ildsjæle i årevis sørget for, at Røde Kors' indsamlingsbøtte kom ud til alle huse selv på de mindste afveje og stier i området.

Bjerager og Dyngby er nemlig igen i år repræsenteret af nogle de mest trofaste indsamlere.

Ejvind og Rikke Maltesen på henholdsvis 66 og 32 år runder i år deres landsindsamling nummer 25. Som far og datter har de samlet penge ind til Røde Kors siden Rikke var 7 år.


- Nogle gange kommer der nogle sjove og søde kommentarer. Eksempelvis kan folk godt finde på at sige: "Nårh, har du farmand med i dag?", og det er både sødt men også lidt sjovt, da jeg er 32 år og voksen nu. Men det siger også bare noget om, hvor længe vi har gjort det her.

Rikke Maltesen


- Det er blevet en rigtig hyggelig tradition, som vi nyder rigtig meget. Det er en rigtig god mulighed for at være sammen kun os to. Det er nemlig ikke så ofte, at det sker, siger Ejvind Maltesen.

Annonce

Næsten alt er som i gamle dage

I alle 25 år har Ejvind og Rikke gået på den samme rute omkring Bjerager og Dyngby. Det betyder også, at det er de samme huse, de besøger og i visse tilfælde også de samme beboere. Og det kan de to indsamlere også godt mærke, når de kommer forbi husene på ruten.

- Nogle gange kommer der nogle sjove og søde kommentarer. Eksempelvis kan folk godt finde på at sige: "Nårh, har du farmand med i dag?", og det er både sødt men også lidt sjovt, da jeg er 32 år og voksen nu. Men det siger også bare noget om, hvor længe vi har gjort det her, og det er kun dejligt at kende de lokale, siger Rikke Maltesen.

Måske er det også derfor, at folk i Dyngby ofte står klar, når far og datter banker på.

Det er endda sket, at nogle, der ikke var hjemme, har hængt penge i en pose på døren til indsamlerne.

Annonce

Indsamlingen er også for børn

Som de eneste der nogensinde har samlet ind i området omkring Bjerager og Dyngby, er de med til at sikre, at Røde Kors kommer ud i alle landets hjørner.

Allerede nu kan næste generation muligvis være klar til at hjælpe. Rikke har nemlig et barn på fire, som forhåbentlig snart kan være med på turen. Og spørger man Rikke, er der kun positive oplevelser at sætte i forbindelse med livet som indsamler.

- Vi har mødt så mange positive tilkendegivelser i vores 25 år som indsamlere. I starten kan det være grænseoverskridende at banke på folks dør, men folk er venlige, og hvis de ikke vil donere, siger de det på en venlig måde. Så man kan sagtens medbringe sine børn på ruten, siger Rikke Maltesen.

Med næste generation klar hos familien Maltesen er fundamentet lagt til de fremtidige indsamlinger i Bjerager og Dyngby.

Har man selv lyst til at melde sig som indsamler, er det stadig muligt.

Årets landsindsamling er  4. oktober, og information og tilmeldelse kan findes på Røde Kors' hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce