Annonce
Odder

Landsbyråd til politikere: Se, hvad de kan på Als - hvorfor kan vi ikke i Odder?

På Als er der stillet 12 kør-mæ-bænke op, og Sønderborg Kommune har også lavet et forsøg med landsbybusser. Sønderborg har som mål at gøre området til et CO2-neutralt vækstområde senest i 2029. Privatfoto
Landsbyråd vil gerne give politikere input, og har inviteret gæster fra Sønderborg og Aarhus til at give et frisk pust af idéer.

Saxild: Hvis de kan sætte "kør-mæ-bænke" op på Als, så kan vi vel også lave blafferpunkter i Odder - eller hvad?

Det er et af de spørgsmål, som en række inviterede gæster kan blive klogere på, når kommunens lokalråd holder et inspirationsseminar. Blandt de inviterede er alle byrådspolitikerne, som snart skal i gang med at lave en ny kommuneplan.

Det er kommuneplanen, der sætter scenen for, hvordan kommunen fremover skal udvikle sig. Og lokalrådene ser gerne, at fremtidens trafikmønstre bliver grønnere, mere fleksible og mere tilgængelige. Det skal gøre Odder til en indbydende kommune for beboere, tilflyttere og turister.

- Vi har lavet en lille gruppe, som har snakket om, hvad vi kan gøre for at få vores kommune hægtet bedre sammen. Og kan man finde ud af noget med samkørsel eller mindre busser, og hvordan får vi CO2-udledningen ned? Vi har inviteret nogle gæster. For vi skal op i helikopterperspektiv og se på, hvad vi kan gøre på langt sigt, og det skal gæsterne gøre os kloge på, siger Lisbeth Bonde, der er formand for Saksild og Omegns Lokalråd.

Vi skal tænke i muligheder i stedet for begrænsninger.

Lisbeth Bonde, formand for Saksild og Omegns Lokalråd

Annonce

Vil give politikere nye idéer

Tre af gæsterne kommer fra Sønderborg Kommune, som har et landdistriktsudvalg og laver forsøg med landsbybusser og andre tiltag. Desuden kommer Aarhus Kommunes mobilitets- og anlægschef, Trine Bruus Karlsen, og fortæller om, hvordan kommunen håndterer de trafikale udfordringer på strækningen Aarhus-Odder.

- Vi kunne godt tænke os, hvis der blev nogle bedre trafikmønstre. Vi synes egentlig ikke, det fungerer superfint med de der fleksbusser. Vi vil rigtigt gerne give politikerne nogle nye input og nye ting at arbejde med, når de skal lave kommuneplan, siger Lisbeth Bonde.

Foruden politikere er embedsmænd og erhvervsfolk blevet inviteret sammen med to repræsentanter fra hvert lokalråd, og mange har meldt deres ankomst til seminaret, som holdes torsdag 7. november i Saksild Kulturhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce