Annonce
Ikast-Brande

Landsbyformand forudser livlig debat om affalds-anlæg

- Det er selvfølgelig stadig trafikken, vi er mest nervøse for. Jeg vil håbe, at kommunen har lagt nogle penge til side til at lave veje herude, for de nuværende veje kan ikke bære den tunge trafik, siger Kim Schjermer, formand for Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn. Arkivfoto: Peter Hald
Formanden for Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn ser frem til borgermøde om affalds-anlæg i Gludsted

Hampen/Gludsted: Multihallen i Hampen danner rammen om et borgermøde om det planlagte affaldsknusnings-anlæg i Gludsted, og selv om Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn oprindeligt havde fået at vide, at borgermødet skulle holdes i Gludsted Sognegård, så synes formanden for landsbyforeningen, Kim Schjermer, at det er udmærket, at den store multihal i Hampen skal bruges til borgermødet.

- Det er fint at bruge multihallen i Hampen. Så bliver der jo plads til flere mennesker. Det undrer mig bare lidt, at kommunen har flyttet mødet, uden at de har offentliggjort det, siger Kim Schjermer.

Fra kommunen oplyser planlægger Jakob Fladeland Iversen, at borgermødet den 24. november finder sted fra klokken 18.00 til 20.30.

Annonce

- Vi var bange for, at vi ikke kunne være i sognegården i Gludsted, så derfor har vi flyttet mødet. Der kræves ikke tilmelding, og der skulle i følge reglerne være plads til op mod 500 personer, der sidder ned, forklarer han.

Med hensyn til information siger han, at der er breve på vej til de nærmeste naboer omkring affaldsvirksomheden på St. Nørlundvej 1 i Gludsted.

- Det er et offentligt møde. Man kan godt dukke op, selv om man bor længere væk, siger Jakob Fladeland Iversen.

Nervøse for trafikken

Kim Schjermer forudser en livlig debat på mødet

- Lad os se, hvad der kommer frem. Jeg har opfordret kommunen til at fortælle, hvad der egentlig skal til derude. Der skal jo laves store jordvolde. Det bliver der ikke rigtig fortalt om. I mit perspektiv vil det tage lang tid, før det bliver en realitet, for der skal laves mange ting, siger Kim Schjermer.


Der er nogle ting, kommunen ikke er gået i dybden med.

Kim Scjermer


- Det er selvfølgelig stadig trafikken, vi er mest nervøse for. Jeg vil håbe, at kommunen har lagt nogle penge til side til at lave veje herude, for de nuværende veje kan ikke bære den tunge trafik. Jeg er også bekymret for, at man tilsyneladende kan starte en affaldspark uden at deponere penge for at få området reetableret igen. Hvem skal rydde op, hvis virksomheden lukker? Så står man med nogle ejendomme, der er fyldt med affald... og hvem skal tage sig af det? Der er jo blevet givet tilladelse til opbevaring af farligt affald, lyder det fra Kim Schjermer.

- Hvis ikke der er nogle garantier, er der kun kommunen til at rydde op, hvis virksomheden lukker. Det burde kommunen have undersøgt på forhånd. Der er nogle ting, kommunen ikke er gået i dybden med. Det gælder både spørgsmålet om vejnettet, og hvad man stille op, hvis virksomheden ikke kan løbe rundt. Når man for eksempel vil etablere en grusgrav, skal der deponeres penge for at reetablere området igen, siger Kim Scjermer.

- Kommunen har heller ikke set på, hvad der er lige i nærheden. Det rimer jo ikke med en affaldsvirksomhed, der er omgivet af økologiske marker. Men det sidste ord er nok ikke sagt i den sag. Nu må vi høre, hvad de har at fortælle, tilføjer han.

Der er plads til mange i multihallen i Hampen. Her et velbesøgt borgermøde i 2010. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Kultur For abonnenter

Det begyndte med et lille prik af en gravko: 250.000 mursten senere er vilde Vestsalen klar til brug

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det tog syv år at få solgt første etape: Nu bliver grundene i anden etape revet væk

Horsens For abonnenter

Verbale overgreb og en far, som har fysisk fat i instruktøren: Svømmeklub truer med at udelukke forældre

Ikast-Brande

Gavmildt skolebudget: 60 millioner kroner til to skoler

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Debat

Vi tager i høj grad trafikanterne alvorligt og arbejder seriøst med afspærring og skiltning, men vi kan nok gøre det lidt bedre og takker i den forbindelse for "hippet" fra Lene Vestergaard

Hedensted For abonnenter

Claus Bjørn er gået ind i politik som 54-årig: Vil byde ind i stedet for at snakke om, at andre burde gøre noget

Hedensted

Berygtet gaderæs er tilbage i industrikvarter: Hverken vagtværn eller vejchikaner stopper dem

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Virksomheder plages af gaderæs: - De smider cigaretskodder og pisser på vores bygninger

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

HFS fik revanche mod Odder: Cheftræner tror på, at det kan blive et resultatmæssigt vendepunkt

AC Horsens For abonnenter

To nye AC Horsens-spillere beviste deres værd: Sejren over Hobro gav tre point og en ny afgørende formel på succes

AC Horsens

AC Horsens-anfører om oprykningsambitionerne oven på ny sejr på udebane: Nu skal holdet skaffe flere point på hjemmebane

Annonce