Annonce
Odder

Landsby vil kæmpe mod forfald

Der er meget at glæde sig over i Hundslund, bl.a. byens skole. Arkivfoto
Annonce
Hundslund - Byen er ikke i forfald. Men Hundslund har nogle udfordringer, og derfor holder Hundslund og Omegns Borgerforening et møde, hvor situationen skal diskuteres.

- Der er helt sikkert noget, der kan gøres bedre, siger Torben Sørensen, der er næstformand i borgerforeningen.

Mødet er en reaktion på en artikel i denne avis, hvor Marie og Michael Bjerre Stokholm Pedersen fortæller om nogle af de ting ved byen, de ikke er så glade for. Krobygningen ved landevejen er langsomt ved at forfalde, fortovene forfalder, varmen er dyr, og farten på vejen er høj. Til gengæld er der et stærkt lokalsamfund, et rigtig foreningsliv, god børnepasning og en skole med et godt ry, fastslog familien.

- Overskriften på artiken fanger folks interesse, og får man ikke læst historien i dybden, får man kun det negative ud af den. Og så bruger man til artiklen et foto af en del af et hus, hvor fliserne er i stykker. Der er også nogle steder, det ser modsat ud, siger Torben Sørensen.

På en lukket Facebook-side for Hundslund har artiklen fået mange kommentarer med, både positive og negative.
- Nogle siger, at det er at skide i egen rede, andre bakker op, så der er en bred palette af meninger, siger Torben Sørensen.

Borgerforeningen håber at få lokalrådet med til at arrangere mødet. Det skal handle om at se fremad.

- Vi skal finde ud af, hvad vi gerne vil med Hundslund. Kroen er også en torn i øjet på mig, men vi kan ikke gøre noget ved den. Bygningen skulle jo forskønnes eller rives ned, men det kan vi jo ikke pålægge nogen at gøre, siger Torben Sørensen.
Annonce

Savner fokusgrupperne

- For ca. 10 år siden var der en hel del aktive fokusgrupper i Hundslund, dem ser man ikke mere. Er det rigtigt, at man ikke er så aktiv som tidligere?

- Det er nok langt hen ad vejen rigtigt, at vi ikke er så langt fremme på beatet, som vi har været. Jeg kan også godt huske møderne oppe på kroen. På borgermødet skal vi kigge på, om vi er gode nok til at arbejde på tværs i vores foreninger, mener næstformanden.

Da der for år tilbage blev holdt fokusgruppemøder på kroen, som siden er lukket, kunne der være 50 eller flere borgere. De diskuterede og meldte sig til at udføre de opgaver, de havde lyst til. På den måde blev der sat gang i en hel del aktiviter.

- Vi skal finde ud af, hvad vi gerne vil i Hundslund, og få rettet op på de misforståelser, der er. Der er rigtig mange ressourcer og muligheder i 8350-området, mener Torben Sørensen.

Borgermødet vil blive holdt i nærmeste fremtid, oplyser Torben Sørensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce