Annonce
Brædstrup

Landsby tæller ned: Holder rejsegilde for egen borgerbutik

Der var masser af opbakning fra de lokale i Nim, da Nim Butikstorv ApS og købmand Allan Bülow lørdag holdt rejsegilde for den kommende Min Købmand butik. Foto: Henrik Sandvad
Omkring 200 lokale fra Nim og omegn dukkede op, da Nim Butikstorv ApS lørdag eftermiddag kunne fejre rejsegilde for byens nye andelsbutik. Åbningen forventes i slutningen af juni.

Nim: Solen skinnede, og der var en lun forårsbrise, da ejendomsselskabet bag Nims kommende andelsbutik, Nim Butikstorv ApS, lørdag kunne fejre rejsegilde for den kommende Min Købmand i Nim.

Det milde forårsvejr havde lokket omkring 200 gæster til at se den cirka 600 kvm store butiksbygning, som endnu mangler tag og alt det indvendige, før de første kunder kan slippe indkøbsvognene løs.

Værterne fra Nim Butikstorv og byens kommende købmand, Allan Bülow Kring, bød på gratis øl, sodavand og pølser, og det gav kø ved pølsevognen. Første spadestik til det nye butiksbyggeri blev taget 17. november sidste år, og byggeriet er gået relativt glat igennem vinteren, fortalte formanden for Nim Butikstorv.

- Vi håber, at butikken er klar til at åbne om tre måneder. Vi har været ramt af lidt frost og regn undervejs, men nu går vi mod forår, så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle holde tidsplanen. Det ser ud til, at der er lavet et flot arbejde i en god kvalitet, så vi er meget tilfredse, lød det fra Jens Pedersen.

Annonce

Asfalt og planter på vej

Butiksformanden kunne også fortælle, at de øvrige projekter omkring butikken er godt på vej. Horsens Kommune er allerede i gang med at lave en venstresvingsbane på landevejen, Horsensvej, ind til Præstevænget i Nim til den nye butik.

Den vil gøre det nemmere at tiltrække strøgkunder til dagligvarebutikken. Samtidig har kommunen lovet en omgang ny asfalt på Præstevænget og Hovedgaden inden pinse, ligesom der på et tidspunkt vil komme fortov ud til butikken.

- Derudover har vi fået godkendt midler fra mellembypuljen til beplantning, og så snart vi er helt færdige udvendig på butikken, begynder Hornsyld Købmandsgård at grave tanke ned til den nye tankstation, sagde Jens Pedersen.

Byens nye købmand, Allan Kring Bülow, var også til stede til rejsegildet, og han brugte lejligheden til at præsentere tre af de fastansatte, som fremover skal være i butikken. Dermed kan lidt over fem års arbejde med at skaffe en ny dagligvarebutik til Nim snart se sin ende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce