Annonce
Brædstrup

Landsby plaget af fartbøller: Nu sker der noget

Den lille landsby Grædstrup er stærkt plaget af, at folk kører hurtigt igennem byen. Det fik en gruppe beboere til i maj 2017 at advare mod den hasarderede kørsel igennem landsbyen. Arkivfoto: Morten Pape
Der bliver ofte kørt alt for stærkt, når lastbiler og biler kører igennem Grædstrup og Davding. Det har fået områdets beboere til at frygte for sikkerheden. Derfor vil Horsens Kommune lave fartdæmpende tiltag.
Annonce

Grædstrup: Der er hjælp på vej til de fartplagede landsbyer Davding og Grædstrup, når Horsens Kommune i løbet af oktober begynder at lave hastighedsdæmpende tiltag i begge byer.

I Davding skal der etableres en såkaldt 2 minus 1-vej, som giver plads til cyklister bag en kantbane på vejen. Det sker på Grædstrupvej. Samtidig laves der tre bump for at bringe hastigheden ned, ligesom den anbefalede hastighed sættes til 40 km/t.

I Grædstrup bliver der etableret fem bump på Løvetvej, Hamborgvej og Grædstrupvej, og samtidig indsnævres kørebanen visuelt med kantstriber. Også her sættes den anbefalede hastighed til 40 km/t.

Byrådet godkendte i marts 2018 at tildele en million kroner fra mellembypuljen til trafiksikring i seks udvalgte oplandsbyer, og det er de penge, der nu kommer beboerne i Grædstrup og Davding til gode.

- Vi er i øjeblikket ved at få godkendt vores projekt hos politiet, så vores forventning er, at vi kan gå i gang med arbejdet i oktober. Vi havde mandag en mand ude sammen med politiet for at se på oversigtsforholdene på Grædstrupvej i Davding, så vi kan få lavet begge projekter på samme tid, siger Allan Lyng Hansen, chef for affald- og trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Folk kører i byen, som om det er en racerbane. Det er en katastrofe. Det er især bilister og lastbiler, den er gal med.

Erling Schønebeck, beboer i Grædstrup

Annonce

Biler racer igennem byen

En gruppe beboere i Grædstrup klagede tilbage i maj 2017 i Horsens Folkeblad over, at der bliver kørt alt for stærkt igennem byen. De nye trafiktiltag er derfor længe ventet, da trafiksituationen stadig er alvorlig ifølge Erling Schønebeck, som bor på Løvetvej i Grædstrup.

- Det er dejligt, at der endelig sker noget, og det er også på tide. Folk kører i byen, som om det er en racerbane. Det er en katastrofe. Det er især bilister og lastbiler, den er gal med. Der er jo en lang lige vej igennem Grædstrup, og det er nok for fristende for folk, siger Erling Schønebeck, der godt kunne ønske sig flere hastighedskontroller eller en egentlig stærekasse i byen for at holde farten nede blandt bilisterne.

Nabobyen Ring har allerede fået lavet hastighedsdæmpende tiltag i byen. Her er der sat bump op og etableret en anbefalet hastighed på 40 km/t på Ring Byvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Annonce