Annonce
Ikast-Brande

Landsby kæmper med affalds-henkastning

Papkasser og emballage, der burde køres på genbrugspladsen, var forleden smidt ved siden af containerne på hjørnet af Vedbendvej og Toftevej. Foto: Peter Hald
Affaldshenkastning er svært at komme til livs, men lokalråd og landbetjent er på sagen.
Annonce

Nr. Snede: Papkasser, affaldsposer, ødelagt legetøj, æggebakker - og nogle gange endda gamle møbler - hober sig af og til op ved de kommunale affaldscontainere på parkeringsplads ved hjørnet af Vedbendvej og Toftevej i Nørre Snede. Det samme sker ved nogle containere på Rosengade bag SuperBrugsen.

Det er et tilbagevendende problem, som både Nørre Snede Lokalråd, landbetjent Viggo Nielsen og kommunen har forsøgt at gøre noget ved - men der dukker stadig affald op.

Som regel i nattens mulm og mørke.

- Det er noget forbandet svineri. Nogle gange kan man finde store sække med affald og gamle møbler. Der burde sættes et kamera op, siger Finn Sørensen, en af de beboere i nabolaget, der er meget træt af affalds-kyleriet.

Nørre Snede Lokalråd er opmærksom på problemet

- Vi har arbejdet en hel del med det. Vi har involveret kommunen, politiet og boligselskaber, men vi tager det op igen, siger lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.


Det er jo ikke meningen, at bypedellerne skal tage sig af folks private skrald.

Hans Jørgen Jensen


- Vi har jo vores bypedeller - frivillige, der kører rundt og rydder op flere gange om ugen. De tager sig også af det - men det er jo slet ikke meningen, at bypedellerne skal tage sig af folks private skrald, siger Hans Jørgen Jensen.

Han undrer sig over, at folk ikke bare kører ud på genbrugspladsen i Nørre Snede og afleverer affaldet.

- Men vi har også et problem med, at udenlandske chauffører overnatter på pladsen og smider ting, tilføjer han.

Annonce

Høje bøder

Landbetjent Viggo Nielsen fra Nr. Snede påpeger, at det nok ikke blot er chauffører, men også lokale beboere og endda børnefamilier, der smider affald:

- Der er jo nogle gange fundet legetøj på stedet, siger han.

Landbetjenten har endnu ikke pågrebet nogen på fersk gerning, men han er klar til at tage imod tip:

- Hvis nogen ved, hvem der står bag svineriet, er man meget velkommen til at kontakte mig, siger han.

Den kommunale plads på hjørnet af Vedbendvej og Toftevej rummer nogle kommunale containere og en UFF tøjcontainer, men ofte smides affaldet omkring containerne. Foto: Peter Hald

Bøderne for affalds-henkastning kan være høje og kan straffes efter Naturbeskyttelsesloven.

Mindre mængder affald – for eksempel madpakkepapir ud gennem bilruden, efterladt emballage med mere straffes typisk med bøder fra 1000 til 3000 kroner. Men større mængder, f.eks. efterladt husholdningsaffald, straffes typisk med bøder på 5000 kr, oplyser Viggo Nielsen.

Er der tale om forurenende affald, f.eks. batterier, maling med videre, straffes det efter en konkret vurdering, tilføjer han.

Ifølge landbetjenten vil det ikke være umuligt at opsætte kameraer på stedet, da der er tale om en kommunalt ejet plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce