Annonce
Brædstrup

Landsby investerer i historie, naboskab og natur

Formanden for Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn, Rasmus Buhl, er begejstret for de nye projekter, som landsbyerne Underup, Torp og Vorbjerg skal arbejde med i forbindelse med projekt Tryg Landsby. Arkivfoto

Af hele 52 ideer om forbedringer af lokalområdet har borgerne i Underup nu valgt syv projekter ud. Historiefortælling, natur og forskønnelse er på programmet.

Underup: Nye samlingssteder, stisystemer, events og forskønnelse er nogle af overskrifterne på de projekter, som borgerne i Underup, Torp og Vorbjerg vil arbejde med i den kommende tid.

De tre landsbyer fik tidligere i år 100.000 kroner af Horsens Kommune i forbindelse med projekt Den trygge landsby, og nu har områdets beboere valgt syv projekter ud, som der foreløbig er doneret 82.000 kroner til.

- Jeg er rigtig glad for de syv projekter, som blev valgt. Der er en god rød tråd i dem. Jeg vil sige, at historie, naboskab og aktiviteter i naturen er noget af det, som binder alle projekterne sammen, siger Rasmus Buhl, der er formand for Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn.

Annonce

Historie, naboskab og aktiviteter i naturen er noget af det, som binder alle projekterne sammen.

Rasmus Buhl, formand for Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn.

Gravhøjene ved Vorbjerg, Torp og Underup

Fællesskab og naturliv

Et af de projekter, der var størst opbakning til, er etableringen af et nyt samlingssted ved Underup Kirke. Her har tidligere ligget en gammel bygning, som nu er revet ned.

Nu er der planer om at skabe et nyt samlingssted på grunden, som har fået navnet Kastanjeplænen. Her vil en gruppe frivillige i samarbejde med menighedsrådet etablere en petanquebane, borde/bænkesæt, infotavler, grill og havespil samt et læskur.

- Vi har også en gruppe, der vil lave en shelterplads på Slaggård Banke. Vi har mange fortidsminder i form af højene ved Vorbjerg og Slaggård Banke, men de bruges ikke aktivt. Det håber vi, at en shelterplads kan være med til, så Slaggård Banke både kan bruges af dem, som bor her, eller af dem, som kommer forbi, siger Rasmus Buhl.

Også Vorbjerg Højene skal bruges mere aktivt, og her planlægger man at lave stisystemer med indgang fra både Underup- og Vorbjerg-siden. Stierne bliver trampestier og kan benyttes til både vandring, cykling og ridning.

Netop vandring og cykling er temaet for en af arbejdsgrupperne, som vil lave et event i form af vandring eller mountainbike-tur i området. Det er håbet, at begivenheden kan begynde i det små og vokse derfra.

Historisk skolespor

Både Underup, Torp og Vorbjerg gemmer på masser af historie både i form af fortidsminder med højene og nyere historie med Kollerup Mølle, Trikotagefabrikken, skolerne, købmænd og Brugsen.

De mange historier om området arbejder en gruppe nu med at indsamle og få fortalt. Historiegruppen vil etablere et "skolespor", hvor skolebørn skal ud i landskabet og høre de gode historier fra lokalområdet. Indtil videre har Nim Skole og lokalarkivet sagt ja til at samarbejde om etableringen af sådan et skolespor.

De to sidste grupper arbejder med forskønnelse af lokalområdet. Den ene vil arbejde for nedrivning af nogle gamle bygninger i området, mens den sidste vil tage sig af forskønnelse med udplantning af blomster, flagallé og skilte med mere. Det sker blandt andet i samarbejde med kommunikationsgruppen, som står for ny hjemmeside samt infotavler i området.

- Alle grupperne er faktisk i gang, og de fleste af projekterne vil blive sat i værk i løbet af sommeren. Til sommerfesten til august vil vi holde et statusmøde for at høre, hvor langt folk er kommet, siger Rasmus Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce