Annonce
Brædstrup

Landsby i bevægelse: Mere motion i naturen og flere mødesteder på vej

Cirka 20 personer deltog, da Landsbyforeningen i Voervadsbro holdt idémøde i Skoven om "Tryg Landsby"-midler. Privatfoto
Landsbyen Voervadsbro fik tidligere i år tildelt 100.000 kr. af Horsens Kommune til motion og bevægelse. Nu har landsbyen udvalgt fire projekter, som skal gøre det nemmere at dyrke motion i det fri.
Annonce

Voervadsbro: En tarzanbane i skoven, flere mødesteder og fælles motionstilbud. Det er nogle af de tiltag, som borgerne i Voervadsbro har valgt til at forbedre deres lokalområde.

Voervadsbro fik i februar sammen med landsbyerne Enner, Sattrup og Endelave del i Horsens Kommunes Tryg landsby-pulje på 100.000 kroner. Indtil nu har de penge endnu ikke været sat i spil, da coronakrisen kom i vejen, men forleden blev det første skridt taget, da Voervadsbro holdt et offentligt "idé-møde" for hele byen.

Cirka 20 personer mødte op til mødet, som Landsbyforeningen for Voervadsbro og Omegn arrangerede. I år er uddelingen af Tryg landsby-midlerne kædet sammen med kommunens Bevæg dig for livet-indsats, så derfor skulle nogle af midlerne bruges på at forbedre mulighederne for fysisk udfoldelse.

Aktivitetsområdet "Skoven" blev skabt i 2018. da Voervadsbro sidst fik del i landsby-midlerne. Så nu skal området udvikles yderligere. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Annonce

Tarzanbane og mødesteder

I Voervadsbro etablerede man i 2018 et mødested, Skoven, hvor områdets beboere byggede en lege- og aktivitetsplads med legeplads og svævebaner, bålsted og shelters i en lokal skov. Nu er drømmen at etablere en 300 meter lang tarzanbane og bygge læskærme samt forbedre de allerede eksisterende motionstilbud i Skoven.

- ”Skoven” er i forvejen attraktiv for børn med de mange muligheder for leg, ligesom de to shelters gratis kan benyttes af lokale beboere. Men mens børnene leger, kunne det være godt, hvis forældrene samtidig kunne bruge tiden på mere målrettede motons-, balance- eller endda styrketræningsmuligheder. Motionsstien ved Tyndbalegård er vores inspiration, om end vi er mindre ambitiøse af økonomiske årsager, siger Kjeld Søndergaard, formand for landsbyforeningen.


Aktiviteterne ligger i direkte forlængelse af de senere års mange tiltag til fremme af det gode liv i landsbyen.

Kjeld Søndergaard


På idémødet blev det besluttet at etablere uformelle mødesteder i området, da landsbyen er meget lang og opdelt. Der er derfor behov for, at de lokale kan mødes til aktiviteter på tværs, og her tænkes der i petanquebaner, boldbaner, bålhytter og meget andet.

- Voervadsbro er ikke som de fleste andre landsbyer med en meget gammel bebyggelse. Vadestedet over Gudenåen gav aldrig basis for etablering af mange boliger på stedet og dermed basis for etablering af en traditionel samlet landsby. De reelt fire geografier har således hver deres historiske forklaring og baggrund, og de skel og eventuelle fordomme, som kan opstå herved, vil vi gerne modvirke, siger Kjeld Søndergaard.

Mange i Voervadsbro har fået smag for udelivet og snuppet en overnatning i de to shelters i Skoven. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Annonce

Fælles motionstilbud

På idémødet blev det besluttet at oprette fire arbejdsgrupper, som skal prøve at styre de lokale projekter i mål.

Grupperne skal også arbejde for flere arrangementer, hvor der står motion på programmet. Voervadsbro arbejder således med at etablere et gåfællesskab, fælles motionstilbud og ture ud i naturen med en naturvejleder.

- Aktiviteterne ligger i direkte forlængelse af de senere års mange tiltag til fremme af det gode liv i landsbyen. Det at gå en tur og møde mennesker, som man har lyst til at standse op ved og tage en snak med, er det bedste udgangspunkt for oplevelsen af fællesskab og mentalt vigtigt for ethvert menneskes velbefindende. I den forbindelse vil jeg også gerne rose Horsens byråds nye vedtagne Lokalsamfundspolitik, som betoner netop fællesskabet som en vigtig attraktion ved livet på landet, siger Kjeld Søndergaard.

Forslagene til nye motionstilbud er ikke fastlagt, og det er derfor stadig muligt at komme med yderligere forslag og melde sig som aktiv deltager i en arbejdsgruppe for de enkelte områder inden 12. november. Her skal tilmeldingen ske til Landsbyforeningen for Voervadsbro og Omegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Et kys til prinsen

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce