Annonce
Horsens

Landsby har sin egen musikfestival

Horsens Big Band spiller ved Musik i Vedslet. Arkivfoto
Borgerne i Vedslet og Grumstrup kan se frem til syv timers musik til sommer. Der forventes mere end 120 gæster.

Vedslet: Der er formentlig mange i Vedslet, Assendrup og Grumstrup, der har sat et kryds i kalenderen ud for den 29. juni kl. 12-19.

Den dag bliver der arrangeret "Musik i Vedslet", der er en musikfestival for borgerne i de tre byer.

Den lokale festival blev arrangeret første gang i sommeren 2018.

Dengang gæstede omkring 120 den private have i Vedslet, hvor festivalen finder sted

Succesen bliver nu gentaget ved indgangen til sommerferien.

- Der kommer formentlig flere end 120 i år, fordi vi har fået Grumstrup med, fortæller Mogens Mortensen, der er initiativtager til musikfestivalen.

- Det er en musikfestival, der foregår i min have. Sidste år var vi nogle stykker fra Vedslet, der lavede festivalen som et delvist privat arrangement. I år laver vi det sammen med nogle andre, så nu er det Grumstrup og Vedslet, der laver det i fællesskab, fortæller Mogens Mortensen.

Annonce
Der kommer formentlig flere end 120 i år, fordi vi har fået Grumstrup med ind over.

Mogens Mortensen, arrangør

Musikalske venner

Arrangørerne fik således kontakt til en professionel lydmand i Grumstrup, og der er også en lokal musiker fra Grumstrup med i arrangørgruppen.

- Vi gør det lidt mere professionelt i år, og hvem ved, hvad det kan udvikle sig til de kommende år. Konceptet har jo været, at vi er nogle amatørmusikere, der ellers ikke er så meget ude at spille. Men qua mine musikalske venner, er der nogle halvprofessionelle musikere med ved koncerten, fortæller Mogens Mogensen.

Han spiller selv musik.

- Jeg har altid været amatørmusiker og har haft det som hobby hele livet. Den musikalske del af festivalen er primært mine musikalske venner. Vi starter festivalen med frokostjazz med Horsens Big Band, 18 musikere og to sangere. Derefter kommer fem-seks bands resten af eftermiddagen. Der bliver spillet alt fra klassisk til folk, pop og rock. Det er et meget bredt repertoire, fortæller han.

Musik i Vedslet er en endagsfestival, hvor der ikke er penge involveret. Der er ingen honorarer til musikerne. Der er ingen betaling fra gæsterne, og der er ingen penge til arrangøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce