Annonce
Horsens

Landsby har sin egen musikfestival

Horsens Big Band spiller ved Musik i Vedslet. Arkivfoto
Borgerne i Vedslet og Grumstrup kan se frem til syv timers musik til sommer. Der forventes mere end 120 gæster.

Vedslet: Der er formentlig mange i Vedslet, Assendrup og Grumstrup, der har sat et kryds i kalenderen ud for den 29. juni kl. 12-19.

Den dag bliver der arrangeret "Musik i Vedslet", der er en musikfestival for borgerne i de tre byer.

Den lokale festival blev arrangeret første gang i sommeren 2018.

Dengang gæstede omkring 120 den private have i Vedslet, hvor festivalen finder sted

Succesen bliver nu gentaget ved indgangen til sommerferien.

- Der kommer formentlig flere end 120 i år, fordi vi har fået Grumstrup med, fortæller Mogens Mortensen, der er initiativtager til musikfestivalen.

- Det er en musikfestival, der foregår i min have. Sidste år var vi nogle stykker fra Vedslet, der lavede festivalen som et delvist privat arrangement. I år laver vi det sammen med nogle andre, så nu er det Grumstrup og Vedslet, der laver det i fællesskab, fortæller Mogens Mortensen.

Der kommer formentlig flere end 120 i år, fordi vi har fået Grumstrup med ind over.

Mogens Mortensen, arrangør

Musikalske venner

Arrangørerne fik således kontakt til en professionel lydmand i Grumstrup, og der er også en lokal musiker fra Grumstrup med i arrangørgruppen.

- Vi gør det lidt mere professionelt i år, og hvem ved, hvad det kan udvikle sig til de kommende år. Konceptet har jo været, at vi er nogle amatørmusikere, der ellers ikke er så meget ude at spille. Men qua mine musikalske venner, er der nogle halvprofessionelle musikere med ved koncerten, fortæller Mogens Mogensen.

Han spiller selv musik.

- Jeg har altid været amatørmusiker og har haft det som hobby hele livet. Den musikalske del af festivalen er primært mine musikalske venner. Vi starter festivalen med frokostjazz med Horsens Big Band, 18 musikere og to sangere. Derefter kommer fem-seks bands resten af eftermiddagen. Der bliver spillet alt fra klassisk til folk, pop og rock. Det er et meget bredt repertoire, fortæller han.

Musik i Vedslet er en endagsfestival, hvor der ikke er penge involveret. Der er ingen honorarer til musikerne. Der er ingen betaling fra gæsterne, og der er ingen penge til arrangøren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce