Annonce
Odder

Landbrug og kommune i partnerskab om miljø

Der var genvalg til formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Gammelgaard, der på generalforsamlingen udtrykte kritik overfor bidragssatser. PR foto
Kommunen inviterede til samarbejde om klima og miljø på Landboforeningen Odder-Skanderborgs generalforsamling.
Annonce

Odder: Et nyt partnerskab om klima og miljø blev introduceret på generalforsamlingen i Landboforeningen Odder-Skanderborg. Blandt deltagerne var borgmester Uffe Jensen (V), Odder Kommune.

- I gør det rigtigt godt, og I fortjener anerkendelse og respekt. Landbruget sætter Danmark på verdenskortet, og vi bør alle være stolte af erhvervet. Men lige nu er der en række udfordringer omkring miljø, bæredygtighed og CO2-regnskab, og det er vigtigt, at vi bygger bro mellem de forskellige synspunkter og taler sammen om, hvad vi i fællesskab kan gøre, lød det fra borgmesteren.

- Jeg vil gerne lægge op til en partnerskabsaftale med landbruget om klima og miljø til gavn for kloden og for os alle sammen, lød det fra Uffe Jensen.

Valg

Jens Gammelgaard blev genvalgt som formand og Ole Larsen blev genvalgt som næstformand.

Der var genvalg af Henrik Næsted Nielsen, Claus Fenger og Karsten Nielsen. Henrik Høy Thomsen ønskede ikke genvalg, og nyvalgt blev Søren Kiel.

Annonce

Meningsløst

Formanden for landboforeningen, Jens Gammelgaard, tog positivt imod indbydelsen til et klima- og miljømæssigt partnerskab.

- Det er ikke sikkert, at vi er enige om det hele, men det er rigtigt godt at snakke om, hvad vi kan finde ud af i fællesskab. Vi har noget af verdens bedste landbrugsjord i Danmark, som vi dyrker intensivt, effektivt og langt grønnere end andre lande. Vi har intet at være flove over. Og i en tid hvor verdens befolkning vokser og efterspørgslen på kvalitetsfødevarer stiger, giver det ingen mening at tage den gode jord ud af drift, understregede formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce