Annonce
Brædstrup

Landbetjente stod klar ved skole: En bilist fik bøde og klip i kørekortet

Bilisterne var generelt gode til at huske selen ved Tønning-Træden Friskole, hvor notesblokken kun kom op en enkelt gang. Denne bilist slap dog igennem kontrollen uden problemer. Foto: Henrik Sandvad
Mandag sluttede skolernes sommerferie, og dermed er der mange unge trafikanter på vejene. Sydøstjyllands Politi har derfor i de kommende uger fokus på trafikkulturen ved skoler. Onsdag morgen stod den lokale landbetjent, Tommy Petersen, og en kollega klar til at tjekke bilisterne ved Tønning-Træden Friskole.

Tønning: - Godmorgen, jeg skal lige se, om alle har huske at spænde sikkerhedsselen i dag. Det har I, kan jeg se. Så må du gerne køre videre.

Sådan var der mange bilister, der blev modtaget onsdag morgen kort før klokken 8 ved Tønning-Træden Friskole. Her var landbetjenten i Brædstrup, Tommy Petersen, og landbetjenten i Tørring, Michael Tranholm, ude og kontrollere morgentrafikken ved friskolen. Og der var flere ting, der var fokus på, efter skolen igen er åbnet efter sommerferien.

- Vi er ude og se, om folk stadig kan huske at køre pænt omkring skolerne, eller om de har glemt det i løbet af ferien. Det er vigtigt, når der er mange nye trafikanter på vejene. I dag har vi især fokus på fastspænding af både børn og føreren, og om der opstår nogle farlige situationer i forbindelse med parkering og afsætning af børn, sagde Tommy Petersen.

Annonce

Folk opførte sig generelt pænt i trafikken og var gode til at huske selen, så det kan vi kun være tilfredse med. Men vi kommer forbi en anden gang for at se, om de stadig er lige så dygtige.

Tommy Petersen, landbetjent i Brædstrup

Kun få problemer

De to landbetjente vil besøge så mange skoler som muligt i de næste tre uger, og selvom medierne er fyldt af historier om, at der bliver kørt for stærkt ved skolerne, er det ikke et problem, de to betjente oplever i landområderne.

- Folk kører generelt pænt. Vi har kun haft én hastighedsovertrædelse ved en skole indtil nu, så generelt går det godt. Vi har heller ikke problemer med brug af mobiltelefoner. Vi bliver dog ved med at komme i løbet af hele skoleåret, fordi vi vil gerne sikre os, at folk ikke begynder at slække på det undervejs, sagde Michael Tranholm.

En bilist fanget

Under trafikkontrollen på Tønning-Træden Friskole var der kun én enkelt bilist, som blev taget i, at barnet på bagsædet ikke havde sele på. Den forseelse koster nu bilisten et klip i kørekortet og en bøde på 2000 kroner.

En af dem, som slap forbi de to betjente uden bemærkninger, var Rikke Lauritzen, og hun var glad for politiets kontrol.

- Jeg synes, det er godt, at de er her. Selvfølgelig er det forældrenes ansvar, at alle har sele på, men på den her måde kan børnene også se, at det er vigtigt at huske selen. Så er det ikke kun den sure mor, som siger det. Så jeg tror, det har en effekt for både børn og forældre, sagde Rikke Lauritzen.

De to landbetjente Tommy Petersen (t.v.) og Michael Tranholm stod parat onsdag morgen ved Tønning-Træden Friskole, da trafikkulturen ved skolen fik et tjek. Foto: Henrik Sandvad

Elevvækst øger behov for parkeringspladser

På Skolebakken ved friskolen er der kommet cykelbaner til cyklisterne, og det har hjulpet på sikkerheden for børnene. Til gengæld har skolen ikke så mange p-pladser, og det er derfor muligt at parkere langs vejen på Skolebakken.

Det øger dog risikoen for uheld, hvilket også faldt i de to lokalbetjentes øjne. Derfor arbejder friskolen på at få etableret flere parkeringspladser til forældre og ansatte, fortalte skoleleder Thomas Kilsmark, efter han var strøget glat igennem politiets kontrol.

- Skolen vokser stille og roligt, og vi er nu oppe på 174 elever. Det øger behovet for flere p-pladser. Vi er derfor ved at kigge på, om vi kan købe noget jord eller inddrage lidt af sportspladsen til parkering. Heldigvis kører trafikken stille og fornuftigt, og vi oplever generelt ikke, at her er trafikkaos om morgen, sagde skoleleder Thomas Kilsmark.

Selvom der kun blev noteret en enkelt bilist denne onsdag morgen, var de to landbetjente godt tilfredse.

- Folk opførte sig generelt pænt i trafikken og var gode til at huske selen, så det kan vi kun være tilfredse med. Men vi kommer forbi en anden gang for at se, om de stadig er lige så dygtige, sagde Tommy Petersen med et skævt smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig til politiet: "Fucking spassere"

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce