Annonce
forside

Landbetjent rykker i nyt domicil i det gamle rådhus

Landbetjenten i Brædstrup, Flemming Bækgaard, er flyttet i nye lokaler i det tidligere rådhus på Niels Wongesvej. Han vil dog stadig bruge en stor del af sin tid på at køre rundt i Brædstrup og opland for at løse politiopgaver. Foto: Morten Pape

Landbetjent i Brædstrup Flemming Bækgaard åbner fra på mandag i sin nye lokalstation i det tidligere rådhus på Niels Wongesvej. Privat er den lokale betjent flyttet til Horsens.

Brædstrup: Endnu er alt ikke helt oppe at køre i det lille politikontor på Niels Wongesvej 8. TDC mangler stadig at indføre en sikker linje til kontoret, så landbetjent Flemming Bækgaard kan skrive politirapporter og koble sig på politiets systemer i Horsens, men når denne detalje er på plads, forventer den lokale betjent, at det nye domicil i det gamle rådhus nok skal blive lige så godt som det gamle kontor på Søndervang i Brædstrup.

- Lige for tiden er jeg nødt til at køre til Horsens, hvis jeg har noget, der skal skrives, men det kommer der nok hurtigt styr på. Ellers er det et ganske fint lokale, og det er jo dejligt tæt på skolen, hvor jeg tit kommer forbi, siger Flemming Bækgaard, mens han peger rundt i det knap 10 kvadratmeter store lokale.

Flytningen til det tidligere rådhus er kommet i stand, efter Flemming Bækgaard og kone har valgt at flytte fra deres cirka 400 kvm store hus på Søndervang, hvor han tidligere havde sit kontor, til en mere overkommelig bolig på 114 kvm i Horsens. Aftalen om at flytte ind på det tidligere rådhus kom dog hurtigt i stand med Horsens Kommune, så på den vis var flytningen rimelig nem.

- Den del gik uden problemer. Det var imidlertid noget helt andet at rykke vores egendele til det mindre hus i Horsens. Det har krævet en del oprydning, siger 61-årige Flemming Bækgaard med et grin.

Annonce

Lige for tiden er jeg nødt til at køre til Horsens, hvis jeg har noget, der skal skrives, men det kommer der nok hurtigt styr på.

Flemming Bækgaard, landbetjent Brædstrup.
Flemming Bækgaard flyttede i det nye lokale torsdag, men det åbner officielt fra på mandag. Foto: Morten Pape

Frit lejde gav mange våben

Den lokale betjent har lige som politiet i resten af landet haft "frit lejde"-aktion i juni, da borgere har kunnet aflevere deres gemte våben uden at risikere retsforfølgelse. Det har også givet mange våben hos landbetjenten, der har samlet otte jagtgeværer, fem salonrifler samt to flyttekasser med patroner og andre våben. Blandt de mere kuriøse våben var der blandt andet en gammel uvirksom håndgranat og et riffel fra 1865.

- Riflen fra 1865 var én af de lidt sjove ting at få ind, og den ryger en tur på museum nu. Resten er typisk våben fra folk, som tidligere har gået på jagt, men som nu er stoppet. Den slags våben er godt at få ad vejen. Håndgranaten, som var fra 2. verdenskrig, havde nogen fundet på loftet, efter de havde overtaget et ældre hus.

Skole-hærværk

Som landbetjent er Flemming Bækgaard vant til at tage sig af alt lige fra trafikforseelser, færdselsuheld, tyveri, indbrud, hærværk, brand, arbejdsulykker til forebyggende arbejde. Han er dog glad for, at tingene foregår relativt roligt i Brædstrup. En af de sager, han arbejder med, er hærværket på Brædstrup Skole, hvor nogle personer en lørdag aften kom ind på skolen og lavede oversvømmelse i et klasselokale ved at åbne for vandhanerne og lukke afløbene med papir.

- Den sag arbejder jeg stadig med, og der er nogle folk, jeg skal have afhørt. Sagen går fremad, og jeg har nogle ret gode videooptagelser af det fra skolens overvågning. Jeg tror på, at vi nok skal fange gerningsmændene, siger Flemming Bækgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi er til grin for egne penge i dén her sag

Læserbrev: Det krænker givetvis langt de fleste danskeres retsfølelse at fremmedkrigeren Ahmad Salem el-Haj nu er ankommet til Danmark og kræver lægehjælp, advokat, bolig og ikke mindst sociale ydelser. Han valgte selv i 2013 at rejse til Syrien og tilslutte sig terrorbevægelsen Islamisk Stat. Statsministeren farer frem og harcelerer over, at fremmedkrigeren nu var på vej til Danmark, men alligevel lukker landets myndigheder ham ind i landet. Fremmedkrigeren Ahmad Salem el-Haj har culpøst tilsluttet sig Islamisk Stat og begået terror og krigshandlinger i en årrække. Ja, han har bekæmpet demokrati, religionsfrihed og basale frihedsrettigheder, hvor han eksempelvis kræver en kalifat-stat baseret på sharialovgivning. Oveni kommer der sikkert også snart et ønske om at hans hustru og to børn fra den Islamiske Stat også flyves herop og får opholdstilladelse her i landet. Hvorfor skal retssagen imod ham ikke foregå i de lande, hvor han har begået terrorhandlinger, tilmed handlinger hvor han faktuelt har kæmpet imod Danmark og danske sikkerhedspolitiske interesser? Et flertal i Folketinget vedtog i november at gøre det muligt at tage statsborgerskabet fra personer kategoriseret som fremmedkrigere, men DF stod nærmest alene i Folketinget med ændringsforslaget om, at man også skulle kunne fratage fremmedkrigere deres danske statsborgerskab - uagtet at de ikke har andre statsborgerskaber. Den praksis er ikke uprøvet, da vi faktisk har mulighed for at fratage et statsborgerskab i dag, såfremt det er ansøgt og bevilliget på et svigagtigt grundlag. Den lov har været benyttet tre gange. Desværre indtog såvel Venstre som Socialdemokratiet slapperlinjen og stemte imod DF's forslag til stramninger af loven omkring fremmedkrigere. Så må vi opleve en så tåbelig situation, som den vi har nu, hvor vi tilmed risikerer, at der kommer flere hundrede fremmedkrigere og pårørende familier ind i Danmark. Ja, vi skal ligefrem betale deres flyvebilletter, ophold og forplejning. Vi er til grin for egne penge i dén her sag, hvor et flertal på Christiansborg åbenbart mener, at en 70 år gammel menneskerettigheds- og statsløsekonvention skal vurderes højere end rigets sikkerhed!

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce