Annonce
Danmark

Ladvogn med højt læs dukkede op igen: Den er fuldt lovlig - politiet har tjekket den

Den grønne Toyota ladvogn på Svendborgvej tæt på Hotel Faaborg Fjord mandag lidt før klokken 13 - som Camilla Vanddam så den, da hun kom kørende i bil på vej ind mod Faaborg. Privatfoto
Den grønne Toyota ladvogn med et højt læs af pallekasser vakte opsigt, da den blev set i Faaborg i sidste uge. Mandag eftermiddag var den i Faaborg igen, men politiet på Lolland-Falster havde tidligere på dagen standset den og målt, at alt er fuldt lovligt.

Faaborg: Nu er den i Faaborg igen!

Den melding kom Camilla Vanddam fra Vester Aaby med lidt efter klokken 13 mandag eftermiddag.

Hun kørte i bil ad Svendborgvej på vej ind mod Faaborg - og den, der var i Faaborg igen, var den ældre grønne Toyota ladvogn, der også blev set blandt andet ved Jem & Fix i sidste uge med et vanvittig højt læs af pallekasser.

Annonce

- Det var lidt før klokken 13. Den kørte ikke superstærkt, og jeg kommer selv til at ligge bag ved bilen sammen med fire-fem andre. Så holder den ind til siden, så vi alle sammen kan komme udenom. Og det bliver den ved med - den når at gøre det en eller to gange mere, inden jeg filmer den, fortæller Camilla Vanddam.

- Jeg forstår ikke helt, at man kan køre med så meget læs på. Derfor overraskede det mig rigtig meget, at den stadig ligger og kører rundt med så mange paller på. Jeg synes ikke, det er okay, at man kører rundt med så meget læs, også i forhold til at der er mange cyklister og fodgængere på Svendborgvej. Tænk hvis noget vælter af, tilføjer Camilla Vanddam.

Per Larsen fra Svendborg reagerede, da han i sidste uge så den grønne Toyota ladvogn, og han tog det her billede ved Jem & Fix i Faaborg. Privatfoto

I sidste uge reagerede en anden bilist, Per Larsen fra Svendborg, da han så bilen på rute 329 på vej mod Faldsled og Faaborg. Han tog billeder af bilen på parkeringspladsen ved Jem & Fix, og Fyns Politiet sagde efterfølgende, at de ud fra billederne ville indlede en efterforskning.

Politiet: Alt er i orden

Men det er slet ikke så tosset, som det umiddelbart ser ud. Faktisk er der slet ikke noget ulovligt ved bilen. Det fortæller vagtchef Lars Denholt hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som standsede bilen mandag formiddag.

- Vi har haft standset og kontrolleret bilen, og ud fra det, den er godkendt til, er den blevet målt. Den er ikke for høj og heller ikke for bred, og alt er fastspændt, som det skal være. Det ser voldsomt ud, men det er inden for de retningslinjer, bilen er godkendt til, siger Lars Denholt.

- Der kan selvfølgelig blive et problem, hvis han læsser de fire kasser med noget tungt. Så kan vi komme ind på noget med overvægtskørsel. Så vi har vejledt ham om, at han nok bør overveje at køre med flamingo frem for brosten.

- Jeg vil godt medgive dem, der har set bilen, at det ser noget aparte ud, men selve dimensionerne med de fire pallekasser er inden for reglerne, fastslår Lars Denholt.

- Det er nøjagtig samme konstellation, vi mødte ham med i formiddag, som han blev set med i Faaborg i sidste uge. Det var med de fire pallekasser placeret to og to oven på hinanden, så det er helt enslydende med de billeder, der blev delt i avisen, oplyser vagtchefen.

- Bilens ejer er registreret hos os, og derfor tog vi ud og tjekkede bilen, da vi fik en anmeldelse i dag.

Ifølge avisens oplysninger er bilen registreret hos en planteskole på Falster.

Det ser vanvittigt ud - men der er ikke noget ulovligt ved den grønne Toyota ladvogn og den måde, den er læsset på. Det konstaterer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som standsede og tjekkede bilen mandag formiddag. Her har Camilla Vanddam fra Vester Aaby fotograferet bilen på Svendborgvej mandag lidt før klokken 13. Privatfoto
Den opsigtsvækkende transport, da Per Larsen fra Svendborg fik øje på den omkring Damsbo Skov i sidste uge. Privatfoto
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce