Annonce
Læserbrev

Lad skyttegravskrigene være fortid i dansk transportpolitik

Jeg håber, vi kommer til at se et samlet Venstre, der vil involvere sig, søge indflydelse og være i arbejdstøjet, frem for den ukonstruktive linje, som Troels Lund Poulsen lægger for dagen.

Læserbrev: Troels Lund Poulsen (V) bekræfter her i avisen (læserbrevet "Jeg sigter meget præcist på de røde" bragt 18. september, red.), at vores fælles infrastruktur i hans optik i høj grad er en politisk kampplads.

Det er meget ærgerligt.

Jeg mener nemlig, at erhvervslivet, pendlerne og andre trafikanter, der hver dag sidder fast i lange bilkøer, er alt for vigtige til, at vi politikere fortsætter den skyttegravskrig, som transportområdet ofte har været offer for.

Derfor er jeg også glad for, at langt de fleste partier har erklæret sig klar til brede forhandlinger om en plan for fremtidens infrastruktur.

Det samme budskab har jeg hørt fra Venstres transportordfører, og det er jeg meget glad for.

Når det er sagt, så er jeg naturligvis godt klar over, at man i Venstre har forskellige holdninger til, hvordan man skal handle som opposition, og det skal jeg - heldigvis - ikke blande mig i.

Jeg håber dog, at vi kommer til at se et samlet Venstre, der vil involvere sig, søge indflydelse og være i arbejdstøjet, frem for den ukonstruktive linje, som Troels Lund Poulsen lægger for dagen.

Annonce
Benny Engelbrecht. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Budgetkrig om fysioterapi rammer mennesker med handicap

Læserbrev: Theis har cerebral parese (spastisk lammelse). Han er 33 år og vild med fysisk træning. "Jeg kan mærke indeni, at jeg har det bedre. Det giver en stor gejst, at det går fremad, og min livsglæde er blevet langt større", siger Theis. Vægten er gået ned, og det fysiske og mentale overskud er gået op. Det er langtfra alle, der træner lige så intensivt som Theis. Men alle fortæller den samme historie. Det giver dem velvære og en oplevelse af at gøre noget godt for dem selv. Vi har længe vidst, at fysisk aktivitet, bevægelse og motion er helt afgørende - ikke alene for velvære, men som erstatning for medicin, til at reducere smerter og forebygge alvorlige sygdomme. Derfor har børn, unge og voksne med cerebral parese siden 1989 haft ret til vederlagsfri fysioterapi for at kunne forbedre og vedligeholde deres funktionsniveau. Vederlagsfri fysioterapi er - for de fleste - et helt og absolut nødvendigt træningsminimum. Alligevel har rigtig mange i efteråret oplevet at få aflyst, reduceret eller udskudt deres fysioterapi. En undersøgelse viser, at ca. 25 pct. har fået ændret deres tilbud, og små 20 pct. forventer, at de vil få mindre vederlagsfri fysioterapi i 2020, end de fik i 2019. Forklaringen er, at overenskomsten mellem fysioterapeuterne og det offentlige indeholder en økonomisk ramme, som ikke må overskrides, og fysioterapeuterne er forpligtet til at sørge for, at det ikke sker. Det er baggrunden for, at mange af vores medlemmer har oplevet et sandt kaos i den vederlagsfri fysioterapi i efteråret. Og det går ikke over. Vi vil se det samme hvert efterår, så længe overenskomsten ikke ændres. Det er ikke rimeligt, at borgere med et åbenlyst behov for hjælp tages som gidsler i en økonomistyringskamp. Mennesker, hvis førlighed og livskvalitet er helt afhængig af den træning, lægen har visiteret dem til, skal ikke være kastebold i en kamp om kroner. Der må skaffes de midler, som er nødvendige for at sikre, at alle, der er afhængige af det, får den fysioterapi, de har behov for.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce