Annonce
Brædstrup

- Lad os se konkrete forslag om udflytning af job

Peter Sørensen kan ikke genkende billedet af Brædstrup som en by, der har brug for flere kommunale arbejdspladser, men han er klar til at tage den politiske diskussion. Arkivfoto

Peter Sørensen (S) er klar til at tage den politiske diskussion, når det kommer til forslaget fra Venstre om at flytte kommunale arbejdspladser fra Horsens til Brædstrup, men har mere fokus på private job i byen.

Annonce

Brædstrup: Mit fokus er først og fremmest på de private arbejdspladser i Brædstrup. Sådan lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), efter Marianne Nørmark, byrådskandidat for Venstre, i sidste uge foreslog, at Horsens Kommune flytter nogle arbejdspladser fra rådhuset i Horsens til rådhuset i Brædstrup.

- Regeringen udflyttede 3900 statslige arbejdspladser for at styrke provinsen. Jeg synes, vi skal kopiere den idé i Horsens Kommune og udflytte nogle af de kommunale opgaver fra rådhuset i Horsens til rådhuset i Brædstrup, så vi kan få styrket oplandet, sagde hun til Horsens Folkeblad.

Det er i forbindelse med Rådhusrokaden, at Marianne Nørmark finder det oplagt at rykke nogle af arbejdspladserne til eksempelvis Brædstrup. En debat, som Peter Sørensen hilser velkommen.

- Det er helt legitimt at have den slags politiske ønsker, og så synes jeg da, at de skal starte en politisk diskussion om det. Den debat er jeg klar til at tage, men mit fokus er at tiltrække private arbejdspladser, siger han.

Han genkender ikke det behov for kommunale arbejdspladser, som Marianne Nørmark mener, der er i Brædstrup.

- Det er helt fint at have ønsker for tomme lokaler, men det er altså ikke, fordi vi mangler kvadratmetre på rådhuset i Horsens, og jeg synes bestemt heller ikke, at der skal ansættes flere. Men når der er nogle konkrete tanker, hvor der er taget højde for drift, økonomi og kompetencer, så synes jeg, det er noget, vi skal have en politisk diskussion om, siger Peter Sørensen.

Annonce

Ukendt debat

Debatten om at flytte arbejdspladser fra rådhuset i Horsens og til rRådhuset i Brædstrup er helt ny for borgmesteren, forklarer han.

- I alle de år, jeg har været i politik i Horsens Kommune, har jeg aldrig hørt det politiske ønske fra nogen. Så hvis man har et politisk ønske om det, regner jeg med, at der kommer nogle konkrete tanker om, hvad det er for nogle afdelinger, man ønsker at flytte, siger han.

Marianne Nørmark havde ikke konkrete bud på, hvad det er for nogle afdelinger, der kunne rykkes, men hun er sikker på, at det kan lade sig gøre.

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, at der ikke er afdelinger, der lige så godt kunne ligge i Brædstrup, som de kunne ligge i Horsens, men præcis hvilke der giver mest mening, sidder der nogen og ved langt mere om end mig, siger hun.

Annonce

Skal ikke ansættes flere

Marianne Nørmarks ønske om at få rykket arbejdspladser til rådhuset i Brædstrup bunder i, at hun føler, at byen er blevet bombet tilbage efter kommunesammenlægningen, men det billede kan Peter Sørensen langt fra genkende.

- Jeg ser slet ikke på Brædstrup på den måde. Jeg synes bestemt ikke, det står stille i Brædstrup. Jeg oplever et stærkt bysamfund i udvikling, masser af gode kommunale tilbud og en stor forsyning af dagligvarer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce