Annonce
Debat

Lad os hylde det EU, vi ikke ser i hverdagen

Debat: På søndag er det 71 år siden, at Robert Schumann fremlagde idéen om et politisk samarbejde om handel, demokrati og frihed, der skulle sikre, at europæiske lande aldrig ville gå i krig imod hinanden igen.

Derfor fejrer vi EU-dagen. Den er en anledning til at tale om de store linjer - krig, fred og demokratiske værdier, der i den grad er under pres af fake news og medlemslande, der ser stort på den frihed, der følger med demokratiet. Polen har gjort det så svært at få adgang til abort, at kvinder har mistet retten til at bestemme over egen krop.

Der er stadig kampe at kæmpe for at bevare og styrke demokratiske værdier. Men EU-dagen er også en anledning til at huske på, hvad EU har givet os. I år vil AOF derfor fejre det EU, som gør vores liv lettere, men som vi ikke ser i hverdagen.

Annonce

Coronavirus gør det sværere at rejse, men vi kan stadig huske, da man frygtede mobilregningen efter en uge i Italien, hvor man ringede hjem et par gange for meget og googlede adressen på en god restaurant. Den frygt har vi ikke mere, for EU har sat et loft over, hvor meget teleselskaberne må kræve for, at du bruger din telefon i udlandet.

Mens vi er ved telefonen, så har EU lavet fælles standarder for opladere, så man kan låne en oplader af en ven, selv om telefonerne er forskellige.

EU hjælper dig også i supermarkedet eller i Matas. Med grænser for, hvilke kemikalier, der må være i fødevarer, cremer og makeup skal vi ikke bekymre os om det i dagligdagen. Samtidig har EU forbedret dyrevelfærden ved at forbyde kosmetik testet på dyr. Med et forbud mod engangsplast i 2021 og en indsats for genanvendelig plastik arbejder EU for en verden med mindre plastikforurening i naturen og havene.

Også på landets arbejdspladser har EU sat grænser for stoffer, de ansatte udsættes for, ligesom EU’s arbejdsmiljøregler gør en positiv forskel for hundredetusindvis af blandt andre sygeplejesker, håndværkere og rengøringspersonale i EU.EU skaber resultater ved at gøre en forskel hver dag for over 500 millioner europæere. Det er også styrken ved et samlet Europa, som er værd at hylde.

Fra debatindlæggetUddannelsesmuligheder er styrket med Erasmus-programmet. Det er nemmere for studerende at krydse studiemæssige landegrænser, og det gavner vores indbyrdes forståelse.

For 71 år siden sagde Schuman: "Europa kan ikke dannes på én gang og heller ikke i én samlet opbygning. Det kan dannes gennem konkrete resultater". EU skaber resultater ved at gøre en forskel hver dag for over 500 millioner europæere. Det er også styrken ved et samlet Europa, som er værd at hylde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce