Annonce
Debat

Lad naturen ved Nørrestrand være: Hvorfor skal byggeri lige netop være på dette overdrev?

Danielle Piann Kolling. Privatfoto

Læserbrev: 2. april sendte gruppen "Bevar naturen omkring Nørrestrand ved Horsens" en invitation til alle i byrådet til et foredrag om Hammersholm, der hedder "Det våde land".

Horsens Museum kommer og fortæller om udviklingen gennem tiden ved Hammersholm, som er spændende og informativ.

Vi håber, byrådet har interesse i naturen og møder talstærkt op.

Annonce

Ved Nørrestrand syd for Nordre Strandvej er der historie og landskab, der er bevaringsværdigt. Istiden har været med til at skabe landskabet, og det vil være frygtelig synd at ødelægge dette og forringe levested for sjældne dyr og planter.

Vi spørger os selv, hvorfor skal byggeri lige netop være på dette overdrev?

Jeg føler, at både aviser og andre medier laver det som en sag, hvor gruppen er imod spejderne. Det er vi ikke, men vi vil bare gerne flytte det fantastiske byggeri over på nordsiden af Nordre Strandvej, hvor der i forvejen er byggeri i gang.

Det lød så flot, da kommunen fremlagde planen for området nord for Nørrestrand. Det er en meget stor og helt ny bydel, som trækker folk til, fordi der er skøn natur.

Hvorfor så forringe den natur og lukke Nørrestrand mere inde, så det med tiden vil ende med indavl og et dødt Nørrestrands-område?

DN var allerede dengang ude at sige, det var en rigtig dårlig ide for naturen.

Lad naturen ved Nørrestrand være. Den klarer sig faktisk fint uden for megen menneskelig indblanding. Den har brug for pleje og vedligehold, den har bestemt ikke brug for byggeri.

Kommunen er lige nu ved at føre overflade- og drænvand fra den nye bydel ud i Nørrestrand igennem det fredede område. Rørhøgen har boet der i mange år, og der var ynglende traner på stykket sidste år, hvor de fører rørene ud.


Biodiversitet er ikke noget, vi kan bygge os til; stykket op til Nørrestrand syd for Nordre Strandvej er perfekt til dette.

Danielle Piann Kolling


Biodiversitet er ikke noget, vi kan bygge os til; stykket op til Nørrestrand syd for Nordre Strandvej er perfekt til dette.

Hvis dyr fik lov at afgræsse overdrevet, ville det være rigtigt spændende at se, hvilke sjældne planter der på ny vil vokse op.

Den nu afgåede formand fra Danmarks Naturfredningsforening i Horsens har udtalt, det vil forringe naturen at bygge tæt på Nørrestrand.

I fredningskendelse fra 1983 (sagsnr. 2363/78) skrev overfredningsnævnet:

"Også det byzoneareal ved Hammersholm, som var omfattet fredningspåstanden, opfylder betingelserne for en fredning. Arealet ejes af Kommunen og er holdt uden for rammerne for lokalplanlægningen i henhold til kommuneplanlovens § 15, og byrådet har tilkendegivet, at der ikke er planer om, at arealet skal anvendes til bebyggelse. På denne baggrund findes det rigtigst, at den nærmere anvendelse af arealet - bortset fra den begrænsede del, der medgår til parkeringsplads- bestemmes af byrådet. Det er herved forudsat, at dette vil ske under hensyntagen til arealets beliggenhed i forhold til Nørrestrands-området som helhed." (Forkortet, red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce