Annoncørbetalt indhold

Lad dig ikke narre, når du køber brugt bil

Dette indhold er sponsoreret

Den gamle firehjulede ude i garagen er knap firhjulet, og du er kommet til den erkendelse, at den synger på sidste vers. Den gamle sang om, at bilkøb er den værste investering, er igennem tiden ikke mindre uvæsentlig, og derfor tyer mange til brugtbilsforhandlerne. Tilforladeligt kan det syne, men foruden at tilegne dig selve bilen, kan du ligeledes komme i besiddelse af restgæld, en forfalsket bil, og prædikatet som utilsigtet tyv. Lad dig ikke narre, når du køber brugt bil og find ud af hvordan lige her.

Kloning af biler Autoriserede -og privatforhandlere kan ende med håret i postkassen uagtet, om de handler i god eller ond tro. Og det kan du også. Begrebet, som kan få samtlige parter i fedtefadet er bedre kendt som kloning. Kloning af biler skal ikke forstås i overført forstand, men snarere af stelnummeret, som er foreneligt med selve bilen. Nummeret er 17-cifret, og kan typisk findes under bilens hjelm. For at præcisere hvorfor denne kloning ikke er tilgodeset hos politiet, så omhandler det, at dette nummer er med til at identificere og skelne biler fra hinanden. Derfor er det strengt forbudt at foretage denne manøvre. Stelnummeret kan give et præg om, hvis navn bilen står i, fejl, og om den er stjålet. Derudover kan mekanikerne også se, hvilken indmad bilen består af, således omstændighederne på værkstedet bliver mere gennemskueligt. Så når du køber en bil, ny eller brugt, bør der kun køre en bil rundt på vejene med præcis det stelnummer, som tilhører din bil.

Det kriminelle aspekt Nu sidder du nok derude og tænker: “Hvad får folk ud af at klone stelnumre, og hvad med et nrplade tjek?”. Kloning muliggøre det at have to biler af samme model til at køre “lovligt” på vejene. Det betyder derfor, at den ene af de to er stjålet og får en helt ny, men forfalsket identitet. I praksis fungerer dette typisk gennem organiseret kriminalitet på tværs af landegrænser, hvor gerningsmændene låner en bil i et land og stjæler en bil i et andet. Når de låner en bil, kommer de i besiddelse af bilens papirer, og de kan frit nedskrive bilens stelnummer. Herfra formår de kriminelle og overføre stelnummeret fra den lånte bil og over til den stjålne bil samtidig med, at papirarbejdet forfalskes. Selve “kloningen” sker ved, at det originale stelnummer bliver slebet ned, så det ikke længere er til at tyde, hvorefter det nye stelnummer bliver ridset ned i. Og før vi ved af det, kører der to identiske biler rundt på samme papirer, og med samme stelnummer i to forskellige lande. Såfremt politiet skulle stoppe den stjålne bil, vil alt syne i skønneste orden.

Klonede biler i Danmark Klonede biler har for længst gjort sit indtog i det ganske land, og flere politiaktioner har beslaglagt biler med en forfalsket identitet. Eksemplerne er mange, men for netop at eksemplificere så kom et fynsk leasingselskab i vælten, da det kom frem, at de var i besiddelse af fem klonede biler. Selvom, at ejeren nægtede al mistanke og anklager, da han følte sig ført bag lyset, og han påstod, at han ikke havde kendskab til bilens historik. Derfor følte han sig snydt af synshallerne, som ikke havde opsnappet bilernes kriminelle forhistorie. Derudover har den dømmende statsmagt idømt en mand fra Sydsjælland fire års ubetinget fængselsstraf i forbindelse med bedrageri og dokumentfalsk i forlængelse af kloning. Dog er det ikke kun gerningsmændene, som kan ende med lang næse. Det kan de uvidende købere sandelig også.

Hvordan man skiller fårene fra bugten Førend, at du kommer til at stå med sorteper i form af en klonet bil, vil vi selvfølgelig gerne dække dig så godt ind som muligt og fungere som dit sidste værn. For uanset om du har handlet i god eller ond tro, når du har tilegnet dig din klonede bil, vil du, hvis beslaglagt, ikke modtage erstatning. Samtidig kan du pludseligt stå med en bil, hvori der er gæld. Begge situationer kan tømme pengepungen og efterlade spor i din økonomi. Derfor kan det ende utrolig ulykkeligt, da bilen skal afleveres tilbage til den retmæssige ejer, og derfor er det vigtigt, at du som bilkøber er påpasselig, når du køber brugt bil. Hvis du er ved at købe brugt bil, og du kun bliver tilbudt én enkelt nøgle, skal alarmklokkerne ringe, da klonede biler ofte bliver solgt uden reservenøgle, fordi den som sagt er stjålet. Derudover skal du finde en synshal, som du har kendskab til, og som du stoler på. Synshallerne har nemlig de bedste muligheder for at opsnappe om, bilen er klonet i forbindelse med, at de tilkobler deres computere til bilen. Samtidig kan du med fordel benytte dig af Tjekbil.dk, hvor du kan tjekke bilens nummerplade, hvilket kan give dig en indikation om tidligere synsrapporter, restgæld og eventuelle fejl. Således, kan du altså inden et køb slå din kommende bil op og finde ud af, om det egentlig er noget for dig.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.