Annonce
Horsens

Laboratorium bekræfter: Virus skyld i vild kanin-død

Kaninerne på Endelave er ramt af den dødelige VHD-virus. Myndighederne ved dog endnu ikke præcis, hvilken type der er tale om. Arkivfoto
endelave - Det er virusinfektionen Viral haemorrhagic disease (VHD), der er skyld i, at mange af kaninerne på Endelave er døde.

Det fortæller specialkonsulent og dyrlæge Mariann Chriél fra Sektion for Beredskab og Diagnostik, DTU Veterinærinstituttet.

- Vi har sendt nogle af Endelaves døde kaniner til undersøgelse på et laboratorium i Sverige. De har bekræftet, at der er tale om VHD, men desværre kan de ikke sige, om der er tale om VHD1 eller VHD2. Det har betydning for vores vaccinationsindsats, og derfor har vi nu bedt et tysk laboratorium om at se på prøverne, fortæller Marian Chriél.

Hun tilføjer, at begge typer er særdeles smitsomme og dødelige for kaninerne.

- Der er henholdsvis 90 og 70 procents dødelighed ved de to typer. Type 1 har vi en vaccine imod. Type 2 har vi ikke en vaccine imod, men den kan vi få hjem på dispensation. Derfor er det vigtigt for os at få fastslået, hvilken type, der er tale om, fortæller Marian Chriél.

Hun forventer at få svar fra Tyskland i næste uge.

I mellemtiden opfordrer hun folk med kaniner til at tage deres forholdsregler.
- Forholdsreglerne gælder stadig. Det vil blandt andet sige, at man bør holde sin kanin indendøre og ikke plukke græs og tage med hjem til den, siger Marian Chriél.

På Dansk Kaninavlerforenings hjemmeside kaniner.dk kan man læse mere, om hvilke forholdsregler man bør tage for at beskytte sine kaniner mod VHD.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce