Annonce
Læserbrev

LA'er om whistleblower-ordning i Horsens Kommune: Nu kan vi endelig indfri dette valgløfte

Horsens Kommune er kendetegnet ved at være en kommune med god ledelse og et velfungerende MED-system, hvor der er fokus på en åben og direkte dialog mellem ledelse, ansatte og tillidsrepræsentanter. Whistleblower-ordningen skal derfor betragtes som et supplement til den interne dialog og åbenhed.
Annonce

Læserbrev: Det er ikke mere end et par dage siden, at nyheden om svindel for et millionbeløb i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse blev offentliggjort.

Sagen blev båret frem af en whistleblower, der henvendte sig til Rigsrevisionen.

Sagen er blot én ud af flere sager, der understreger, at whistleblower-ordninger virker, og at der er behov for dem.

Liberal Alliance gik i 2017 til valg på blandt andet indførsel af en whistleblower-ordning i Horsens Kommune. Og nu kan vi endelig indfri dette valgløfte.

Pr. 1. januar 2020 bliver det muligt for alle kommunens ansatte og de samarbejdspartnere, som aflønnes af og/eller udfører opgaver på vegne af kommunen (f.eks. plejefamilier eller anden aktør), at lave en indberetning under whistleblower-ordningen.

Derudover kan leverandører af varer og tjenesteydelser til kommunen også indberette forhold, der falder under ordningen.

Med indførsel af whistleblower-ordningen kan ansatte og samarbejdspartnere i tryghed og uden at frygte for deres job eller kontrakt nu indberette om grove fejl eller forsømmelser, begrundet mistanke om lovovertrædelser, fare for enkeltpersoners sundhed og sikkerhed, tilfælde af omsorgssvigt og lignende og andre forhold, der ligger ind under ordningen.

Horsens Kommune er kendetegnet ved at være en kommune med god ledelse og et velfungerende MED-system, hvor der er fokus på en åben og direkte dialog mellem ledelse, ansatte og tillidsrepræsentanter.

Whistleblower-ordningen skal derfor betragtes som et supplement til den interne dialog og åbenhed, og ordningen er tiltænkt de situationer, hvor forholdet ikke kan håndteres indenfor den eksisterende organisation.

I LA er vi meget tilfredse med, at vi nu kan indfri dette valgløfte og tilbyde ordningen i Horsens Kommune.

Jakob Bille. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce