Annonce
Erhverv

Løvbjerg vokser videre: Overskud steg med 25 procent trods butikslukning

Løvbjerg A/S måtte i årene 2012-2014 sluge et samlet underskud på ca. 28 mio. kr. før skat, men siden 2015 er der tjent penge i kæden. I 2018 landede overskuddet på før skat på godt 8,4 millioner kroner, og det er en fremgang på cirka 24 procent. Fremgangen gælder også butikken i Horsens, oplyser adm. direktør Jesper Due, som her er fotograferet foran Horsens-butikken. Arkivfoto
Løvbjerg har tro på fremtiden og investerer massivt i modernisering af kædens butikker. Dét lønner sig, mener ledelsen, som netop har præsenteret et årsregnskab med pæn fremgang.

Horsens: Flere kunder lagde sidste år vejen forbi en af Løvbjerg-kædens 15 butikker. Det melder supermarkedskæden, der har base i Horsens.

- Butikkerne har haft vækst i både omsætning og kundeantal, fortæller adm. direktør Jesper Due.

Omsætningen landede pænt over en milliard - nærmere bestemt 1.041.923.000 kroner, hvilket er én procent mere end året før.

Bundlinjen blev dog forbedret med næsten 25 procent. Årets resultat før skat steg fra ca. 6,8 til ca. 8,4 millioner kroner.

Annonce

Løvbjerg Supermarked A/S

  • Løvbjerg er i dag Danmarks største familieejede supermarkedskæde med 14 butikker i Jylland og én på Fyn.
  • Der var gennemsnitlig 390 fuldtidsbeskæftigede i 2018.
  • Egenkapitalen er opgjort til ca. 128,2 millioner kroner.
  • Kæden har rødder tilbage til 1920'erne, da købmand Christian Løvbjerg opførte en købmandsbutik i Torsted.
  • Hans tre sønner - Carsten, Hans Jørgen og Knud - var i 1950'erne med til at præge udviklingen af selvbetjenings-butikker, og i 1959 åbnede familien Jyllands første supermarked i Silkeborg.
  • Erik og Jan C. Løvbjerg - sønner af Carsten Løvbjerg - trådte som tredje generation ind i ejerskabet i 1989 som led i et generationsskifte.

Skanderborg kostede

Ledelsen i Løvbjerg er tilfreds, fremgår det af årsrapporten, og direktør Jesper Due uddyber:

- En stigning på så stor en omsætning og set i lyset af den konkurrence, der er i markedet, kan vi kun være super tilfreds med, fastslår han.

Det gælder i høj grad også for overskuddet, hvor fremgangen er skabt på trods af lukningen i Skanderborg.

- Det er klart, at det koster, når man lukker en butik. Dels driftsmæssigt og dels på aktiver, der må afskrives, forklarer Jesper Due.

Butikken lukkede ved årsskiftet, og alle omkostninger og afskrivninger i den forbindelse er med i 2018-regnskabet. Det drejer sig ifølge direktøren om "et større millionbeløb".

Investerer i Odder og Horsens

Der er ingen planer om flere lukninger - tværtimod investerer kæden massivt i butikkerne.

Den nedslidte butik i Skanderborg krævede et tocifret millionbeløb, og da netop den butik gav underskud, blev investeringen betragtet som risikabel, og man valgte derfor at lukke, forklarede direktøren dengang.

- Og det var en enlig svale. Vi har helt klart en tro på fremtiden, siger han og tilføjer, at der budgetteres med rekordhøjt investeringsniveau i 2019.

Dels investeres der i modernisering af udvalgte butikker, og dels udskiftes køl og frys i alle butikkerne - i Horsens skiftes de i netop disse uger.

Horsens-butikken står dog ikke først for, når det gælder den store renovering, fortæller direktøren.

- Den er med i planen, men det bliver formodentlig ikke i år. Til gengæld vil Odder-butikken med overvejende sandsynlighed være med i puljen i 2019, siger han.

Nye muligheder i kikkerten

Afdelingerne i henholdsvis Nykøbing Mors og på Aarhus-bydelen Trøjborg er de butikker, der senest er renoveret. Det skete i 2017, og det har ifølge Jesper Due lønnet sig.

- Det bekræfter, at vi gør det rigtige, siger han.

En modernisering handler ikke blot om at gøre butikkerne pæne, men i lige så høj grad om at indrette dem mere overskueligt og logisk, så det bliver hurtigt og nemt for kunderne at handle, forklarer direktøren.

Han er også - som tidligere meldt ud - parat til at investere i nye Løvbjerg-butikker.

- Men ikke for enhver pris. Det er afgørende, at beliggenheden er rigtig, men det kan være dyrt at finde de rigtige placeringer.

Flere muligheder er i kikkerten, afslører han, men ingen kontrakter er underskrevet.

Når det gælder 2019, forventer Jesper Due fortsat positiv udvikling - og regnskabstal, der som minimum er på niveau med tallene fra 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Mistanke om coronavirus var falsk alarm

112

Råbte ukvemsord ved midnatstide

Annonce