Annonce
Erhverv

Løvbjerg-lukning var en enlig svale - vil fortsat åbne flere butikker

Jesper Due, adm. direktør i Løvbjerg A/S, er stadig klar til at åbne flere Løvbjerg-butikker, når de rigtige muligheder byder sig, siger han. Arkivfoto

Løvbjerg i Skanderborg er lukket, men det er en enestående situation, siger direktør, som stadig er på jagt efter attraktive lokaler til flere Løvbjerg-butikker.

Annonce

Horsens: Supermarkeds-kæden Løvbjerg, der har base i Horsens, har lukket en af sine 16 butikker.

Det drejer sig om Løvbjerg på Adelgade i Skanderborg, der har tæt på 50 års historie. Den åbnede i 1969, men 31. januar 2018 blev sidste åbningsdag.

- Vi lukker den butik, fordi den var nedslidt, og vi skulle investere et ret stort beløb for at få den moderne igen, siger Løvbjergs adm. direktør Jesper Due.

Han anslår, at der ville være tale om en investering på et tocifret millionbeløb, og den investering var risikabel, da butikken i flere år har givet underskud, forklarer han.

- Det var en enestående situation i Skanderborg. Der er ikke andre af vores butikker, der er i den situation, fastslår direktøren.

Annonce

Lokalejagt i Jylland og på Fyn

En butikslukning er derfor også en enlig svale, vurderer Jesper Due, som for mindre end et år siden afslørede for Horsens Folkeblad, at Løvbjerg-kæden gerne ville åbne flere butikker.

- De intentioner er stadig gældende, men som jeg også har sagt før, åbner vi ikke for enhver pris. Vi er klar til at åbne, hvis vi finder en god og attraktiv beliggenhed til fornuftige penge. De hænger desværre ikke på træerne, siger han.

Kæden har i dag 14 butikker spredt i Jylland, samt en i Odense.

- Vi kigger både i Jylland og på Fyn, og det kan både være nye steder eller i byer, hvor vi allerede er repræsenteret i forvejen, siger direktøren.

Det kan være store såvel som mindre byer, tilføjer han.

- Vi har f.eks. butik i Tarm, så det kan sagtens være byer af den størrelse.

Annonce

Tilfredsstillende regnskab i vente

Løvbjerg-kæden omsatte i 2017 for godt en milliard kroner, og på bundlinjen blev det til et resultat før skat på 6,8 mio. kr.

Regnskabsåret 2018 blev afsluttet 31. december, men det er endnu for tidligt at løfte sløret for omsætning og resultat, mener direktør Jesper Due.

- Men jeg kan sige så meget, at vi kommer ud med et tilfredsstillende regnskab, siger han.

Løvbjerg A/S måtte i årene 2012-2014 sluge et samlet underskud på ca. 28 mio. kr. før skat, men siden 2015 er der tjent penge i kæden.

Butiks-ejendommen i Skanderborg, hvor Løvbjerg nu er rykket ud, var ejet af Løvbjergs ejendomsselskab, men blev 1. januar 2019 overtog af Coop, som har valgt at lukke Kvickly i Skanderborg og åbne Superbrugsen i de tidligere Løvbjerg-rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce