Annonce
Erhverv

Løvbjerg klar til at åbne flere butikker

Løvbjerg Supermarked A/S har nu haft overskud på bundlinjen to år i træk, og likviditeten er rustet til bl.a. ombygning og åbning af nye butikker, når den rette placering viser sig, siger adm. direktør Jesper Due. Arkivfoto

Den Horsens-baserede supermarkedskæde Løvbjerg Supermarked A/S har fået økonomien på ret køl og kigger nu efter egnede placeringer til nye butikker.

Annonce

Horsens: Efter overskud to år i træk føler Løvbjerg Supermarked sig rustet til åbne nye butikker.

Det oplyser adm. direktør Jesper Due i forbindelse med offentliggørelsen af den Horsens-baserede kædes årsregnskab for 2016.

Her er det på bundlinjen blevet til et overskud før skat på 6,3 mio. kr. mod 3,7 mio. kr. året før.

De to års overskud kommer i kølvandet på tre år med underskud, og resultatet for 2016 er bedre end ventet i kæden, der driver 16 supermarkeder i Jylland og på Fyn.

- Efter at have vendt underskud til overskud i 2015, var det helt store mål for 2016 at stabilisere driften og skabe beskeden vækst, siger Jesper Due.

Løvbjerg Supermarked A/S

Løvbjerg driver 16 discountsupermarkeder i Jylland og på Fyn.Virksomheden har rødder tilbage til 1926, da Christian Løvbjerg åbnede en butik i Torsted ved Horsens.

Løvbjerg ejes fortsat af familien Løvbjerg - nu på 3. generation.

Annonce

Investeret i personale og inventar og sparet på strøm

Kæden har ifølge direktøren haft succes med særlig fokus på ferskvarer. Især inden for frugt og grønt har butikkerne haft et godt år med markant bedre resultat end året før.

- Vi har investeret i nyt grøntinventar i alle butikker, og det har givet området et løft, som smitter af både i omsætning og indtjening, fortæller han.

Lønforbruget er øget en anelse i 2016 i forhold til 2015, og ledelsen hæfter sig i en pressemeddelelse ved, at forbedringen på bundlinjen ikke skyldes klassiske spareøvelser og reduktion af lønomkostninger.

- Vi har også hentet besparelser på omkostningerne, men vi har gjort det ved at fokusere på strategisk udvalgte områder som f.eks. strøm, husleje og markedsføring, hvor vi har hentet fornuftige besparelser, siger Jesper Due.

Annonce

På kig efter placeringer til nye butikker

I det forgangne år er der desuden investeret i en påbegyndt ombygning af kædens største butik på Trøjborg i Aarhus, og ifølge direktøren er flere ombygninger på tegnebrættet.

Kæden vil også gerne åbne flere butikker, afslører Jesper Due, som derfor er begyndt at kigge efter egnede placeringer.

- Men vi kaster os ikke ud i vilde ekspansionsplaner for enhver pris. De rigtig gode placeringer hænger ikke på træerne, men vi afsøger markedet, og når den helt rigtige mulighed byder sig, slår vi til, lyder det fra direktøren.

Det er bl.a. muligt, fordi kæden har forbedret likviditeten, tilføjer han.

- Vores ejere bakker 100 pct. op om vores planer, men som privatejet er vi nødt til at tjene pengene, før vi kan bruge dem. Derfor har likviditeten været et stort fokusområde, og via skarp fokus på blandt andet lagerstyringen har vi også forbedret os på dette område, lyder forklaringen fra direktøren i kædens pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at forventningerne til indeværende år er beskedne.

- Ledelsen forventer et svært 2017. Markedet er presset og udvikler sig formodentlig fladt, og vores forventninger er derefter. På grund af vores høje investeringsniveau og en række store projekter forventer vi ikke, at resultatet bliver forbedret i 2017, lyder det.

Til gengæld forventer Jesper Due sig meget af 2018.

- Vi har valgt at skifte grossist pr. 1. januar 2018, og vi forventer os meget af vores nye grossist, når skiftet er endeligt gennemført, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os udvikle en social vaccine sammen!

Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce