Annonce
Hedensted

Løsning får en kvart mio. til tumleplads

Ny tumleplads skal ligge ved siden af Løsning Plejecenter, så den kan blive et samlingssted på tværs af generationer. Foto: Michael Svenningsen

Ny, moderne legeplads skal ligge ved plejecentret, så både ældre og børn kan få glæde af den.

Løsning: Med en nyrenoveret midtby og 200 byggegrunde på vej er Løsning lige nu en by i rivende udvikling.

Med udsigten til et større ryk-ind af nye børnefamilier, skal byen selvfølgelig også have en legeplads, og en gruppe borgere er godt i gang med at få det til at blive en realitet.

Gruppen har indhentet tilbud på en såkaldt tumleplads med blandt andet gynger, sandkasse og klatretårn, som skal ligge centralt i byen i forlængelse af plejecentret og ældreboligerne på Sneppevej.

Hedensted Kommune har sagt ja til, at arealet ved plejecentret kan bruges, og desuden givet tilsagn om at støtte projektet med 250.000 kr., og nu er resten af økonomien også ved at være på plads.

Projektet, som i alt koster 541.500 kr., skal foruden det kommunale tilskud finansieres ved 30.000 kr. i borgerbudgettering, og så har Det Fælles Landdistriktsråd netop besluttet at støtte projektet med 261.500 kr.

- Mange kaldte det en økonomisk dødssejler på forhånd, så det er kun i form af et kæmpe fodarbejde fra legeplads-gruppen, at pengene nu er trukket i land. De har troet på det hele tiden, siger Lars Jensen, der er involveret i mange dele af Løsnings byudvikling og har bakket gruppen op fra sidelinjen.

- Der findes ikke nogen legeplads i Løsning i dag, men det er der brug for med de mange nye borgere, som forhåbentlig flytter til byen. Mange frivillige står klar til at hjælpe med praktiske ting omkring byggeriet, som vi forventer at gå i gang med i løbet af foråret eller sommeren, siger Lars Jensen.

Annonce

Hvis der skal børnefamilier til Løsning, er det afgørende, at der er nogle aktiviteter i byen.

Lars Jensen

Børn og gamle mødes

Når den nye tumleplads skal ligge ved siden af plejecentret, er det ikke kun fordi, det er en central placering.

- Det handler om at styrke samspillet mellem plejehjemmets beboere og de mindre børn, for det giver værdi og glæde til begge. Håbet er, at legepladsen kan blive et samlingssted for byens mindre børn, forældre, bedsteforældre og dagplejere, siger Lars Jensen.

På legepladsen skal der foruden legeredskaber opsættes borde og bænke, den skal belægges med gummifliser, og der skal sættes hegn rundt om.

- Planen har hele tiden været, at vi skal have lavet legepladsen i 2018. Nu er økonomien på plads, og så er der nogle andre praktiske ting, der skal ordnes, inden vi kan gå i gang. Forhåbentlig kan vi "slå dørene op" engang efter sommerferien, siger Lars Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce