Annonce
forside

Løsnede hjulbolte: Par havde god forklaring, men politiet fik en mistanke

Parret havde en god forklaring, da politiet troppede om, men de opmærksomme betjente opdagede alligevel, at der var urent mel i posen. Genrefoto

Horsens: Natten til onsdag kl. 1.24 fik Sydøstjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde lagt mærke til, at en kvinde og en mand tilsyneladende var ved at løsne hjulboltene på en bil, der holdt parkeret på Beringsvænget i Horsens.

Borgeren mente, at det kunne være et eksempel på de mange farlige sager, der har floreret den seneste tid, hvor hærværksmænd har løsnet hjulboltene på parkerede biler, så hjulene efterfølgende risikerer at falde af.

Da politiet ankom til Beringsvænget, viste det sig dog, at der var en helt anden - og langt mere fredelig - forklaring på, at de to personer var ved at løsne hjulbolte midt om natten.

- De var simpelthen punkteret, så de var ved at sætte et reservehjul på bilen, fortæller vicepolitiinspektør Andreas Bryld Hansen fra Sydøstjyllands Politi.

Og sådan kunne historien være endt dér, hvis ikke betjentene var kommet i tanke om at tjekke, hvor reservehjulet stammede fra.

Det viste sig nemlig, at de to i den punkterede bil havde snuppet reservehjulet fra en anden parkeret bil, da de ikke selv havde noget reservehjul med.

De to - en 38-årig kvinde fra Horsens og en 25-årig mand fra Horsens - er nu sigtet for tyveri.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce