Annonce
Horsens

Lørdagens coronatal: Horsens Kommune bevæger sig væk fra nedluknings-risiko

Borgmester Peter Sørensen (S) roser kommunens indbyggere for at være hurtige til at lukke smitte ned på lokalt niveau, hvilket man har set i Brædstrup og Torsted. Høj smitte i et sogn kan nemlig betyde lokal nedlukning. Arkivfoto: Morten Pape
Tre dage med lave smittetal i Horsens Kommune er positivt, siger borgmesteren, der er spændt på, hvad de kommende dage med forventeligt mange testede vil betyde for smitten.

Horsens: Antallet af smittede i Horsens Kommune er for tredje dag i træk relativt lavt.

Lørdag er der ifølge Horsens Kommunes oplysninger fundet seks nye tilfælde af covid-19, hvoraf en enkelt er en hurtigtest, som ikke tæller med i det smitteregister, som Statens Serum Institut opgør.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune lørdag 3. april:

  • Fem nye tilfælde af covid-19 ifølge Statens Serum Institut.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,87 nye smittetilfælde om dagen.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 70 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 14.398.
  • Incidenstal på 77,1 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,49.


Status på vaccinationer:

  • 11,88 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 12,89 procent.
  • 5,99 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 6,91 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene er baseret på PCR-tests og ikke længere på hurtigtests.

Skærtorsdag og langfredag blev der konstateret fem og 10 nye tilfælde, men her var henholdsvis en og fire af dem via hurtigtests.

Dem har seruminstituttet fjernet fra opgørelserne, fordi man efterfølgende skal have foretaget en PCR-test for at bekræfte smitten, og man vil derfor fremgå to gange i statistikkerne.

Annonce

Væk fra nedluknings-risiko

Lørdagens smittede er ifølge Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) primært fundet i 8740 Brædstrup, heraf nogen på samme adresse.

Han kalder det stadig for et øjebliksbillede, at der er få smittede.

- Men det er godt, når vi ligger i den ende, for så bevæger vi os væk fra risikoen for, at der skal tages drastiske skridt, siger borgmesteren med henblik på, at Styrelsen for Patientsikkerhed kan indføre restriktioner på sogneniveau, hvis et lille område oplever stigende smitte.

Annonce

Flere testede på vej

Et incidenstal på over 200 smittede inden for en uge per 100.000 indbyggere har tidligere været brugt som begrundelse for lokale nedlukninger, og for Horsens Kommune lyder incidenstallet lige nu på 77,1.

Peter Sørensen hæfter sig netop ved de statistikker, når han kalder de tre seneste dage for et øjebliksbillede.

- Når vi får data fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, så måles det over syv dage, og her er vi endnu ikke på et lavt tal, men hver dag under 10 smittede er rigtig godt – selv om det helst skal være på nul, siger borgmesteren, der er spændt på de næste dages udvikling.

- I og med, at flere og flere skal noget, der kræver en negativ test, har vi jo en forventning om, at der bliver testet mange søndag og mandag. Der skal vi holde øje med, hvilken betydning det får for smitteudviklingen, siger han.

Fra tirsdag kræves der gyldigt coronapas, hvis man skal til frisør eller gøre brug af lignende liberale erhverv. Til coronapasset skal man bruge en maksimalt 72 timer gammel negativ test, hvis man ikke er færdigvaccineret eller har overstået en covid-19-infektion inden for 12 uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce