Annonce
Horsens

Løndal Gods er til salg igen

Løndal Gods er fra 1914 og er opført af Vilhelm Carl Jørgensen fra Øresunds Kryolitfabrik i København og er Danmarks yngste gods. Foto: EDC
Addit - Går alt efter planen bliver det kun et kort ejerskab for familien Foss, som købte Løndal Gods af erhvervsmanden Lars Kolind og hans kone Vibeke Reimer.

Familien Foss købte godset med tilhørende jord og skov for en pris mellem 100-150 millioner kroner gennem selskabet N. Foss & Co, og selskabet overtog godset 1. juni.

Allerede samme dag valgte den stenrige Foss-familie, der kommer fra Sjælland, og som er blevet rig på at producere analyseudstyr til fødevaresektoren, at sætte godset til salg. Ifølge Berlingske Business blev Foss-familens formue i 2015 vurderet til 6,6 millarder kroner, hvilket gør den til Danmarks 15. rigeste.

Ejeren af holdingsselskabet N. Foss & Co, Nils Foss, ønsker ikke at udtale sig til Horsens Folkeblad omkring det forestående salg. Det er i stedet overladt til ejendomsmægler Torben Larsen fra EDC Erhverv i Silkeborg, som stod for salget af Løndal Gods.

- Foss-familien har allerede ejendomme i Søhøjlandet, og familien ønsker derfor ikke at benytte godset. Derfor sælges bygningerne på Løndal videre sammen med cirka 100 tdl. jord. Foss-familien har i forvejen en del skov omkring Salten Langsø, og den er derfor interesseret i at beholde de 508 hektar skov, siger Torben Larsen.
Den smukke stue i rokokostil er et af mange elegante rum på Løndal Gods. Godset står til salg med alt indbo. Foto: EDC
Erhvervsmægleren ønsker ikke at oplyse udbudsprisen på Løndal Gods, men han oplyser, at godset nu kan erhverves for blot et to-cifret millionbeløb, og der er allerede interesserede forespørgsler fra England, Kina og Danmark.

- Jeg har allerede haft den første fremvisning. Nu er Løndal Gods ikke noget parcelhus, så den slags tager fire timer. Jeg overvejer også at henvende mig til Nordtyskland omkring godset. Der bot mange rige mennesker, og så ligger det tæt på, hvis man vil bruge godset som sommerresidens. Der er jo ikke bopælspligt på godset, siger Torben Larsen.

Det var også EDC-mægleren, der solgte Løndal Gods for 20 år siden til Lars Kolind og Vibeke Reimer, og nu har han så muligheden for at sælge godset for tredje gang.

- Det er lidt en sjov historie at få lov til at sælge godset tre gange. Løndal Gods er også et specielt sted for mig, da jeg i 2000 fik lov til at låne godset af Lars Kolind til mit bryllup, siger Torben Larsen.

Ejendomsmægleren forventer et hurtigt salg.

- Godset sælges til en yderst fornuftig pris. Når man tænker på, at Lars Kolind har lagt 40 mio. kroner i bygningen, så alt spiller bare omkring varme og el, og så har de tilført huset nogle spændende tiltag som en flot vinkælder og en pavillon, så på den vis kan man købe godset til en rigtig attraktiv pris. Jeg regner derfor også med et hurtigt salg, siger Torben Larsen.
Denne smukke vinkælder er et af de mange forbedringer, der er sket i de 20 år, hvor godset var ejet af Lars Kolind. Foto: EDC
De tidligere ejere, Lars Kolind og Vibeke Reimer, rejste fra Løndal Gods i tirsdags. De købte allerede i 2013 det overdådige slot Tasculum ved Bagsværd Sø, hvor de nu bor.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce