Annonce
Horsens

Løb tør for doser: Vaccination uden tidsbestilling trak både 12- og 86-årige til

Kassen her - med friske forsyninger af vaccine fra Horsens - blev afleveret og ikke mindst modtaget med stor glæde, for så kunne der igen stikkes borgere i Brædstrup Hallen. Foto: Nicolai Skovgård
Mange udnyttede muligheden for at blive vaccineret lokalt, da Horsens Kommune og Vaccinationscenter Horsens torsdag var i Brædstrup Hallen.

Brædstrup: Der var hverken tale om utålmodighed eller kaotiske tilstande, da det midlertidige vaccinationscenter i Brædstrup Hallen torsdag middag løb tør for det vigtigste; vaccinerne.

Kø er man selvfølgelig også vant til, både når det kommer til coronavirus og hurtigtest, og når det kommer til sommerferie og tilstoppede tyske motorveje eller overfyldte forlystelsesparker.

Om ikke andet var det med ophøjet ro, at folk måtte udskyde stikket med en halv times tid, mens en bil var på vej fra vaccinationscentret i Horsens med 50 nye doser.

Annonce

- Jeg kørte bare lige i ABC og handlede, fortalte Jacob Dahl, da han havde fået sit stik - det andet i rækken.


Jeg bor her i byen, så det er bare så meget nemmere og hurtigere at få det gjort her end på et vaccinationscenter.

Jacob Dahl


Han stod forrest i køen, da der pludselig ikke var flere doser i flamingokasserne, og så fik han som alle andre lov til at smutte kortvarigt, hvis de ikke ville vente på en af de mange stole i hallen.

Jacob Dahl havde tid til at handle, da han pludselig måtte vente en ekstra halv times tid på at få stikket her. Foto: Nicolai Skovgård

Det gjorde ham ikke noget, at det endte med at tage lidt længere tid.

- Jeg bor her i byen, så det er bare så meget nemmere og hurtigere at få det gjort her end på et vaccinationscenter, og jeg synes, det er fint, at de kommer ud lokalt med vaccinerne, sagde han og tog plads på en stol for at vente de obligatoriske 15 minutter efter stikket.

Vil ikke risikere spild

At det sundhedsfaglige personale ville løbe tør for doser, havde Ulla Hjorth og Kirsten Ramsing fra Horsens Kommune egentlig forudset tidligt på dagen, da tilstrømningen af mennesker var markant højere end for fire uger siden, da de havde stået samme sted og taget imod dem, der ville stikkes.

- Vi vil hellere bestille 50 nye doser løbende, end vi vil komme herud med for mange og tage en masse med retur, fortalte Ulla Hjort med henvisning til, at doserne skal bruges inden for få timer, når de er trukket op og placeret i flamingokasserne - og man vil ikke risikere, at noget går unødigt til spilde.

Det tog dog længere tid end forventet at få doserne gjort klar på vaccinationscentret i Horsens, og derfor nåede sendingen ikke frem, inden kasserne i Brædstrup var tømte. Og da den endelig gjorde, var der allerede behov for at hente flere.

Annonce

Bredt aldersspænd

Ved middagstid havde det midlertidige testcenter haft åbent i to timer, og cirka 160 havde været igennem. Det var alt fra den 12-årige, der først for nylig har fået tilbudt vaccinationen, til 86-årige Grethe Heiefort, som havde taget turen fra Nim til Brædstrup for at få sit andet stik - samme sted, som hun havde fået det første en måned tidligere.

Hun havde takket nej til vaccinen i vinter, fordi hun ikke brød sig om at komme ud blandt folk og stå i kø, mens coronavirussen for alvor hærgede.

- Jeg har slet ikke været i Horsens i over et år, fordi vi har skulle holde os for os selv. Jeg har kun handlet lokalt, og ellers er jeg ikke kommet vidt omkring, fortalte hun.

Annonce

Mange unge i Fængslet

Ulla Hjorth og Kirsten Ramsing var også med, da Horsens Kommune og Vaccinationscenter Horsens i mandags var i Fængslet i Horsens med samme tilbud om vaccination uden tidsbestilling. Her blev der givet 280 stik i løbet af fire timer.

- Der var en relativt stor andel unge mennesker, men der var også familier, gravide og personer med udenlandsk baggrund, og det var meget forskelligt, hvorfor folk ikke var blevet vaccineret i forvejen, fortalte Ulla Hjorth og kaldte modellen uden tidsbestilling for en succes indtil videre.

Hun tror på, at det lokker folk til de midlertidige steder, at man ikke her bliver mødt af en digital barriere ved, at man både skal i e-boksen og ind på vacciner.dk for at bestille - og at vaccinationerne kommer tættere på folk.

Annonce

Fordel i det lokale

Det kan 27-årige Maja Svejstrup Christensen fra Brædstrup skrive under på. Hun var en af dem, der kom ind ad døren, da doserne i Brædstrup Hallen slap op.

- Jeg havde lidt rod med bestillingen, så det var fint, at jeg kunne komme her i stedet. Selve vaccinen har jeg ikke været i tvivl om, at jeg skulle have, men jeg har det ikke så godt med nåle. Ud over det har jeg ikke været nervøs for det, sagde hun.

Den nye kasse med forsyninger blev straks taget i brug - og med det samme blev der sendt bud efter mere vaccine. Foto: Nicolai Skovgård

Af de andre, som Folkebladet talte med, var der forskellige årsager til besøget i Brædstrup Hallen. Flere havde bestilt tid i forvejen, men greb torsdagens mulighed, fordi den passede godt sammen med ferien eller arbejdet.

For de 16-årige tvillinger Laura og Clara Nørskov Meiner Jensen var det ikke mindst nemmere for forældrene.

- Det er smart, at det er tættere på, så vi bare kan gøre det selv, og vores forældre ikke skal til at have fri fra arbejde for det, sagde Clara Nørskov Meiner Jensen, der sammen med søsteren havde fået det første stik i Vejle.

Fredag besøger det midlertidige vaccinationscenter uden tidsbestilling Sundparkhallen, hvor der er åbent kl. 10-14. Om tre uger gentages turen til de tre lokationer.

Laura (t.v.) og Clara Nørskov Meiner Jensen var ikke nervøse for deres andet coronastik, som de i øvrigt tog glædeligt imod. Foto: Nicolai Skovgård
12-årige Laurits Pedersen var kun en smule nervøs for at få sit første stik. - Men det er fint nok - jeg har aldrig prøvet at få symptomer efter en vaccine før, sagde han med en forventning om, at det også ville gå denne gang. Han var af sted sammen med far René Pedersen og storebror Ruben Pedersen, der blev uden for billedet og i øvrigt kunne fejre sin 14-års fødselsdag med et stik. - Ja, det var egentlig meningen, vi skulle bruge dagen på at holde fødselsdag, men nu var muligheden her, og så er det overstået, sagde René Pedersen. Foto: Nicolai Skovgård
Sebastian Hune Brobak og Signe Papsø, begge 20 år, havde begge bestilt tid til stik nummer to, men nu kunne de lige så godt få det overstået. - Jeg har ikke været i tvivl om, at jeg skulle have vaccinen, men man tænker også, det er vildt, at man bare har kunnet lave den på et år, sagde Signe Papsø. Foto: Nicolai Skovgård
21-årige Martin Bie havde glædet sig til at blive færdigvaccineret. - Så har jeg coronapasset i orden og kan komme videre. Jeg havde egentlig en tid i Skanderborg, men nu kan jeg være længere tid på ferie, når jeg får stikket i dag, fortalte han. Her var der fuld tillid til, at han får en vaccine, der virker. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Solnedgangen over en ådal tager sig fantastisk ud lige nu

Sport

AC siger farvel til tidligere anfører: Hallurs kontrakt ophævet

Hedensted

Rådhus berøvet for potentiel farlig medicin: Politiet advarer mod indtagning og videreformidling

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Horsens

Gorm brækkede armen og så fik hans mor en god idé: Nu drukner hun i stofrester

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Hedensted

Det gode naboskab på Violvej er gået i arv: Det er så naturligt, at man ikke tænker over det

Kultur For abonnenter

Det sidste store skridt i Vestsalen er fem gange seks ton tungt

Sport

Alexander Ludwig: Det var vores egen skyld

Annonce