Annonce
Horsens

Læsernes svar: Hver tredje er klar til at at få anden vaccine-dosis fra Astrazeneca hos lægen

200.000 doser af vaccinen fra Astrazeneca ligger på køl, og politikerne forhandler for at finde ud, om danskerne skal kunne vælge vaccinen til, selv om den er taget ud af det danske vaccinationsprogram. På billedet er det vacciner fra Pfizer, der er gjort klar til at injicere. Arkivfoto: Morten Pape
Mens politikerne forhandler for at finde ud af, om man kan få lov til at blive vaccineret med Astrazeneca hos lægen, giver læsernes svar et praj om, at mange er klar til at tage imod tilbuddet.

Horsens: Hver tredje læser har i en afstemning svaret, at de er klar til at få den anden dosis af vaccinen fra Astrazeneca, hvis det bliver muligt.

Det viser svarene fra afstemningen på www.hsfo.dk, som 204 læsere har svaret på. Spørgmsmålet lød: Vil du tage imod anden dosis af vaccinen fra Astrazeneca, hvis du allerede har fået første dosis? Det svarede 67 ud af de 204 deltagere ja til.

En uvidenskabelig undersøgelse, men måske alligevel et praj til politikerne om, at der blandt danskerne er et stort ønske om at få gennemført deres vaccination, selv om vaccinen fra Astrazeneca er taget ud af det danske vaccinationsprogram.

Annonce

Om det skal være en mulighed, forhandler partierne om med sundhedsministeren mandag eftermiddag.

200.000 doser på køl

Knapt havde Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, i sidste uge meldt ud, at vaccinen tages ud af det danske vaccinationsprogram mod pandemien, før Liberal Alliances formand foreslog, at de, der ønskede det, skulle have mulighed for selv at vælge vaccinen til.  Det var der opbakning til blandt flere partier, hvorefter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meldte ud, at det nu skal undersøges, om det kan blive en mulighed.

Næsten 150.000 danskere har fået første dosis af vaccinen, og der ligger nu 200.000 doser på køl i Danmark, hvis fremtid endnu ikke er afgjort.

Annonce

Et politisk valg

På pressemødet i sidste uge, hvor vaccinen blev taget ud af det danske vaccinationsprogram, svarede direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på et spørgsmål om netop denne mulighed. Hans svar var, at det kunne lade sig gøre, hvis det var det, man ønskede.

Altså det ville være et politisk valg.

Lægeforeningens formand Camilla Rathcke har på hjemmesiden Ugeskriftet.dk også sagt, at det kan give mening med en liste til folk, der ønsker en frivillig vaccination - og at hun regner med, at de praktiserende læger vil være klar til at give vaccinerne, hvis det bliver en mulighed.


49 procent - altså halvdelen - (svarer) klart nej til at få anden dosis af vaccinen.

Uddrag af artiklen


Netop frivilligheden lader til at falde i god jord. Selv om hver tredje af de 204 læsere, som har deltaget i afstemningen på hsfo.dk, er klar til at gå til lægen for at få afsluttet vaccinationen med anden dosis af vaccinen fra astrazeneca, så svarer 49 procent - altså halvdelen - klart nej til at få anden dosis af vaccinen, efter den er taget ud af det danske vaccinationsprogram.

De resterende 18 procent er i tvivl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce